• Anonym (Klumpen)

    Trycka fram små vita klumpar i halsen?

    När jag var yngre kunde jag plötsligt få upp små vita, illaluktande klumpar i munnen som jag raskt spottade ut. De kom inte ofta men ibland. På senare år har jag upptäckt att det på sidorna inne i munnen (långt bak, mer i halsen så att säga) finns små "hålrum" där dessa vita klumpar huserar. Om jag trycker med en tops eller liknande så kommer de fram och jag kan "rensa" ur dessa hålrum.

    Någon annan med samma "problem"?

  • Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?
  • Lyckomia

    Här har ni en med samma problem.... VIDRIGT!!!

    Fick mina problem efter att jag hade körtelfeber vid 20 års ålder (26 nu). De kommer går och så himla roligt (eller inte) var att jag ca 20 sek innan jag såg den här tråden petade ut en ny äcklig plupp. Får bajsäcklig andedräkt av dom men jag har tur att jag har en sambo som kan förvarna mig om det börjar lukta så jag kan försöka gömma det med starka halstabletter om jag ska träffa folk. 

    Har hört att problemet ska försvinna om man opererar bort halsmandlarna... Stämmer det?

  • Anonym (HAHAHAHA)

    Jag vill också peta ut min jag har i halsen som skaver, men jag klarar inte ...då spyr jag :S

  • Anonym (HAHAHAHA)

    Mina brukar ploppa ut på nätterna när jag ligger och sover,  kan vakna av att den åker ut och jag sväljer den....mysigt.

  • Anonym (Har Urk!)

    Hum, när jag var yngre tryckte jag ut hela mängden som gick och sparade den stinkande högen för att kunna jämföra om det blev mer eller mindre. Men det funkade inte för högen torkade ihop till nåstan ingenting. Så det är mest vätska i dem iaf.

  • Jossii

    blää dessa klumpar är så äckliga! Jag började få mina efter att jag haft två svåra halsfluss infektioner på raken. Nu har jag det ofta... just nu känner jag en som sitter och gottar sig bakom mandlen men jag får inte ut den. *irriterande*

    En gång skavde en så illa att jag fick så ont att jag inte ens kunde svälja mitt eget saliv, än mindre äta eller dricka. Läkaren trodde det var en förkylning men 2 dagar senare så trillar klumpen ut och allt ont försvann. Det var det västa jag varit med om någonsin. Att man kan ha en sån smärta!

    Min läkare konstaterade att jag har kronisk tonsillit så nu står jag äntligen i kö för operation av mina halsmandlar. Tydligen det enda som kan ta bort problemet helt.

  • Anonym (HAHAHAHA)

    ÄNTLIGEN släppte min propp nyss! Jag höll på att få spader av den & har haft den i 4 dagar. Måste ha svalt den när jag drack eller nått för vipps var den borta. Man känner direkt att andedräckten blir bättre.

  • ninina

    hej


    till er alla gör som jag har gjort, operera bort halsmandlarna då försvinner problemet.


    Jag fick mycket problem av det genom att halsmandlarna blev förstorade osv men nu efter operation har jag inte haft något alls! det är många år sen nu.

  • Anonym (HAHAHAHA)

    Fast har inte problemen så ofta utan det är perioder jag får dom, vet inte varför men de kommer oftast en och en och försvinner efter ett par dagar. Så känns inte som en operation väger upp just nu, då jag hört det är en ganska jobbig operation, efteråt iallafall.

  • Anonym

    Gud jag trodde jag var ensam om det här! :)

    Jag upptäckte att jag hade samma grej när jag var kanske 14-15! Mamma tog mig till en öron-näsa-hals-läkare som sa att jag hade "klyftiga" halsmandlar, dvs att de var delade och det var därför som det är "hål" i dem. Och de vita klumparna är vita blodkroppar som har satt sig på något som har letat sig in i halsmandeln. Det kan vara bakterier eller som läkaren såg då, typ en knäckebrödsmula :)

    Haha! Gött att jag inte är ensam! 

  • Thelle

    Även jag har problem med detta fenomen... Hittade en video på nätet där en person hade MASSIVA problem...
    ">

Svar på tråden Trycka fram små vita klumpar i halsen?