Glassig premiär för ny Min ort-film
Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Käkkirurgi vid överbett?

  Lör 3 maj 2008 21:34 Läst 16280 gånger Totalt 14 svar
  Anonym (fulas­t)
  Visa endast
  Lör 3 maj 2008 21:34

  Någon som har genomgått käkkirurgi för överbett? Jag har ett stort överbett så att knappt läpparna går ihop. När jag "ler" (det gör jag helst inte) så ser man på underläppen att "insidan" av den är på utsidan.

  Om du har gjort det, betalade du sjukvårdstaxa eller tandvård? Tog det lång tid att läka?

 • Lör 3 maj 2008 21:43 #1

  Jag ahr genomgått den op du talr om för ca 10 år sen, även jag ahde överbett,eller har ännu kan man säga.
  Det vart ju mkt bättre men tänderna for ut igen.
  Mitt råd är att var JÄTTENOGA med att använda den lösa tandställning du kommer att få efteråt. Jag var ju så lycklig och ville visa mitt fina leende men det resulterade i att tänderna flyttats flera mm ut igen.
  Jag fick det gratis genom paragraf 9, som betyder att man har ett medfött fel, men min op och behandling gick på över 60000 kr som jag turligt nog inte behövt betala.
  Det är en jättejobbig tid när man har sk låst käkarna i 3 veckor,men jag var noga med att dricka näringsdryck och sånt så det gick bra, jag gick upp 1 kg istället och det behövde jag

  När ska du göra den op?För mej flyttades underkäken fram några mm. Lycka till!

 • Lör 3 maj 2008 21:48 #2

  Har kanske missuppfattat dej. Har du inte fått tid för denna op?
  Sen detta med tandställningen, jag slutade anv den så df gick tänderna ut igen. Idag lider jag i det tysta igen, kan inte ens le på foton fast ändå är ju tänderna 1000 ggr snyggare nu än förr.Har du inte fått ha räls innan?Det är ju billigare, går på ca 10000 att åtgärda tänderna med tandställning, har jag för mej men det kan ju ha höjts? Idag måste jag betala det själv om jag vill korrigera bettet som ändrats.

 • Anonym (fulas­t) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 3 maj 2008 23:03 #3

  Har ingen tid för op, men jag tänkte söka hjälp nu. Har väldigt stort överbett och ler aldrig på kort och undviker kort överhuvudtaget. I tonåren hade jag tandställning, men det gjorde mest ont och hjälpte inte och då var det tal om operation.. som jag dumt nog tackade nej till av rädsla.

 • Anonym (fulas­t) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 3 maj 2008 23:03 #4

  Hur vet man om det är ett medfött fel? Jag har haft överbett så länge jag kan minnas.

 • Sön 4 maj 2008 10:10 #5

  Anonym (fulast) skrev 2008-05-03 23:03:58 följande:


  Hur vet man om det är ett medfött fel? Jag har haft överbett så länge jag kan minnas.
  man kan inte själv veta om det är medfött fel, det ser ju tandläkaren på röntgenplåtarna hur käkarna är, och min underkäke var för långt bak, vilket bidrog till att jag hade mkt huvudvärk.
 • flybel­l
  Visa endast
  Sön 4 maj 2008 22:16 #6

  jag ska göra en sån operation som du pratar om nästa år i mars. Opratinonen betalar färsäkringskassan för att de är medfött...

 • Sugard­ynamit­e
  Visa endast
  Tis 6 maj 2008 12:57 #7

  Jag har gjort en käkoperation -97.

  Jag hade överbett och underkäken satt för långt bak.

  Först drog de 4 tänder (hörntänderna uppe och nere), sen hade jag räls i 1.5 år. Sen operation där de flyttade fram underkäken så att jag fick ett normalt bett.

  Jag fick den också betald via försäkringskassan. Ett skelettfel helt enkelt. Jag hade också huvudvärk, svårt att stänga munnen ordentligt när jag åt mat och hade enorma komplex för min profil.

  Allt gick jättebra och jag har aldrig ångrat mig. Mina tänder är jättefina och sitter där de ska fortfarande. De har inte åkt ut, inte så att jag har märkt det iallafall.

  Det jobbigaste med processen tyckte jag var första perioden efters operationen då jag inte kunde äta normalt. Men efter de första två veckorna med flytande föda, så fick jag ju börja äta mosad mat och då blev det lättare. En hel del potatismos och köttfärssås blev det.

  Men det var verkligen värt det.

 • Anonym (fulas­t) Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 6 maj 2008 15:40 #8

  Tack för alla era svar. Jag ska höra av mig någonstans för att få råd och hjälp, frågan är bara var. Plastikkirurgen? Hälsocentralen? psyk?

 • Tis 6 maj 2008 17:29 #9

  Anonym (fulast) skrev 2008-05-06 15:40:33 följande:


  Tack för alla era svar. Jag ska höra av mig någonstans för att få råd och hjälp, frågan är bara var. Plastikkirurgen? Hälsocentralen? psyk?
  du ska väl börja med att höra med din egen tandläkare, du kan till och med beställa tid hos de som jobbar med just detta, kommer ej ihåg namn på dem. De andra ställena du nämnde har ju egentligen inget med detta att göra. En käkop gör man ju endast om käken sitter för långt fram el bak, inte för att enbart rätta till tänder, då är det ju tandställning som gäller och det kan man ta på avbetalning. Hur gammal är du ts? Tänker bara när de inte tagit upp detta igen, och var det tal om op i din ungdom så gäller ju det än. Själv var jag ca 34 när jag opade mej i käkarna.
 • Fru annmi
  Visa endast
  Tis 6 maj 2008 17:34 #10

  Man kan ha rätt att få detta årgärdat genom §9,hör med Tandvården
  Den utredningen har jag gjort..
  Tyvärr så visade det sig att det inte går att Op mig för jag har nå't problem med att skelettet/benet läker i min kropp...
  Gick med brutet revben i 2½ år Sedan läknade det fel..

  Såå i mitt fall då dé var tvungna att såga isär käkbenet för att flytta käken,blev det inget såklart!
  Allt beror ju på..
  Jag är född med min Käke sådan alltså inget "vanligt" överbett..
  Men min man tycker det är sexigt

  Lycka Till!

 • flybel­l
  Visa endast
  Tis 6 maj 2008 22:02 #11

  Som någon annan skrev så får du vända dig till en vanlig tandläkare (gärna en privat) och där talar du om ditt problem sen tar dom avgjutningar från dina tänder och skickar remis till tandregleringen och där röntgar dom dina käken för att se hur allting ser ut och är de så att de är medfött eller någon annan orsak så skickar dom vidare ärendet till försäkringskassan som då tar ställning om de ska stå för kostnaden för framtida operation.Och när de är avklarat får man dra ut de visdomständerna som är i vägen för operationen och samtidigt får man tandställning för att reglera tänderna till de nya bettet....Så långt har jag kommit med min process nu återstår den stora dagen....längtar.

 • Sugard­ynamit­e
  Visa endast
  Ons 7 maj 2008 14:34 #12

  Det jag tyckte var obehagligt efter operationen var känselbortfallet i käken. Det var som att gå med rejäl bedövning från tandläkaren i ett par månader. Min känsel har helt återvänt, så jag har inga punkter alls i ansiktet där jag inte har känsel. Men det var lite obehagligt i början när käken var helt "borta".

 • Ons 7 maj 2008 15:30 #13
  Sugardynamite skrev 2008-05-07 14:34:20 följande:
  Det jag tyckte var obehagligt efter operationen var känselbortfallet i käken. Det var som att gå med rejäl bedövning från tandläkaren i ett par månader. Min känsel har helt återvänt, så jag har inga punkter alls i ansiktet där jag inte har känsel. Men det var lite obehagligt i början när käken var helt "borta".
  jag har opat mej för ca 10 år sedan och har fortfarande känselbortfall på höger sida av läppen(nedre) och lite på höger sida på hakan. Jobbigt men man har vant sej, och ungarna brukar ha kul när jag äter och säger,,mamma,,du har mat runt munnen själv har jag ju inte känt att det kommit utanför.
 • Sugard­ynamit­e
  Visa endast
  Tor 8 maj 2008 00:03 #14

  Ja, det var väl det de varnade för mest, att man kunde få permanent känselbortfall delvis.
  Men jag har fått tillbaka all känsel. Det känns precis som innan, fast med mycket snyggare bett och profil såklart.

Svara i tråden: Käkkirurgi vid överbett?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll