• Sugard­ynamit­e
    Äldre 6 May 12:57
    21765 visningar
    14 svar
    14
    21765

    Käkkirurgi vid överbett?

    Jag har gjort en käkoperation -97.

    Jag hade överbett och underkäken satt för långt bak.

    Först drog de 4 tänder (hörntänderna uppe och nere), sen hade jag räls i 1.5 år. Sen operation där de flyttade fram underkäken så att jag fick ett normalt bett.

    Jag fick den också betald via försäkringskassan. Ett skelettfel helt enkelt. Jag hade också huvudvärk, svårt att stänga munnen ordentligt när jag åt mat och hade enorma komplex för min profil.

    Allt gick jättebra och jag har aldrig ångrat mig. Mina tänder är jättefina och sitter där de ska fortfarande. De har inte åkt ut, inte så att jag har märkt det iallafall.

    Det jobbigaste med processen tyckte jag var första perioden efters operationen då jag inte kunde äta normalt. Men efter de första två veckorna med flytande föda, så fick jag ju börja äta mosad mat och då blev det lättare. En hel del potatismos och köttfärssås blev det.

    Men det var verkligen värt det.

  • Sugard­ynamit­e
    Äldre 7 May 14:34
    #12

    Det jag tyckte var obehagligt efter operationen var känselbortfallet i käken. Det var som att gå med rejäl bedövning från tandläkaren i ett par månader. Min känsel har helt återvänt, så jag har inga punkter alls i ansiktet där jag inte har känsel. Men det var lite obehagligt i början när käken var helt "borta".

  • Sugard­ynamit­e
    Äldre 8 May 00:03
    #14

    Ja, det var väl det de varnade för mest, att man kunde få permanent känselbortfall delvis.
    Men jag har fått tillbaka all känsel. Det känns precis som innan, fast med mycket snyggare bett och profil såklart.

Svar på tråden Käkkirurgi vid överbett?