Inlägg från: Teskedsmamman |Visa alla inlägg
  • Teskedsmamman

    Blod i avföring! Vad göra

    Blod kan komma om tarmen är irriterad på en sådan liten, men däremot är det riktigt alarmerande att han knappt kissat och är blek, ÅK IN DIREKT!!!!

    Vätskebrist på en sådan liten är allvarligt och det finns inte mycket blod i ett litet barn, ni behöver kolla upp honom omgående för säkerhetsskull!


    Mina drömmar uppfylldes 0402, 0510 och 0707, tre underbara killar!!!
  • Teskedsmamman
    glassbåt skrev 2008-05-03 23:12:23 följande:
    blod i avföring ska alltid TAS med största allvar! Dåligt av sjukhusrådgivningen att inte ta er på allvar. Jag tycker du ringer upp på akuten till erat sjukhus och berättar läget. Bättre att kolla en ggn för mkt än 1 ggn för lite. Hemorojder är ju uteslutet med tanke på att det är ett sånt litet barn, är bajset svart kommer det från tunntarmen, är bajset mera "rött" blodigt, kommer det från tjocktarmen...
    Man kan inte tala om vart blodet kommer ifrån på dess färg, om tarmen är irriterad och passerar innehållet snabbt kan rött blod tom komma från magsäcken.

    Maken har fått göra rektalundersökning, rektoskopi och tarmröntgen och enligt läkarna kan man inte säga varifrån blod kommer oavsett hur det ser ut, man måste undersöka.
    Mina drömmar uppfylldes 0402, 0510 och 0707, tre underbara killar!!!
  • Teskedsmamman
    glassbåt skrev 2008-05-03 23:17:53 följande:
    Teskedsmamman - Man kan visst säga vart ifrån tarmen blodet härrör ifrån. Är avföringen svart=melena, betyder det att blodet kommer högt upp i magen (dvs tunntarmen), ju rödare blodet är dessto längre ner i tarmen kommer blodet från!
    Ok, då har väl läkaren på vårdcentralen + överläkaren på sjukhuset fel då...
    Mina drömmar uppfylldes 0402, 0510 och 0707, tre underbara killar!!!
  • Teskedsmamman
    glassbåt skrev 2008-05-03 23:20:50 följande:
    Däremot om det kommer rent blod ur analöppningen, så självklart kan man ju inte veta vars det kommer ifrån då, men om vi diskuterar avföring.Och eftersom läkarna inte hittar vars blodet från din make kommer ifrån via en rektalundersökning, rektoskopi. Så gäller inte det för alla, att man inte kan hitta orsaken till vars blodet kommer ifrån :)
    Jodå, de hittade vart det -röda- blodet kom ifrån = magsäcken!

    Dock hittade de inga fel på honom så han fick stressmage som diagnos, så enligt dig så skulle hans röda blod i avföringen komma från tjocktarmen medan röntgen och läkarna sa magen... förstår du varför jag inte tycker att du har rätt?
    Mina drömmar uppfylldes 0402, 0510 och 0707, tre underbara killar!!!
Svar på tråden Blod i avföring! Vad göra