• glassb­åt
    Äldre 3 May 23:12
    9767 visningar
    25 svar
    25
    9767

    Blod i avföring! Vad göra

    blod i avföring ska alltid TAS med största allvar! Dåligt av sjukhusrådgivningen att inte ta er på allvar. Jag tycker du ringer upp på akuten till erat sjukhus och berättar läget. Bättre att kolla en ggn för mkt än 1 ggn för lite.

    Hemorojder är ju uteslutet med tanke på att det är ett sånt litet barn, är bajset svart kommer det från tunntarmen, är bajset mera "rött" blodigt, kommer det från tjocktarmen...

  • glassb­åt
    Äldre 3 May 23:17
    #9

    Teskedsmamman - Man kan visst säga vart ifrån tarmen blodet härrör ifrån. Är avföringen svart=melena, betyder det att blodet kommer högt upp i magen (dvs tunntarmen), ju rödare blodet är dessto längre ner i tarmen kommer blodet från!

  • glassb­åt
    Äldre 3 May 23:20
    #11

    Däremot om det kommer rent blod ur analöppningen, så självklart kan man ju inte veta vars det kommer ifrån då, men om vi diskuterar avföring.

    Och eftersom läkarna inte hittar vars blodet från din make kommer ifrån via en rektalundersökning, rektoskopi. Så gäller inte det för alla, att man inte kan hitta orsaken till vars blodet kommer ifrån :)

  • glassb­åt
    Äldre 3 May 23:28
    #17

    Jag pratar i ren allmänhet i det stora hela så brukar man säga att svart avföring, är blod som kommer ifrån mag & den övre tarm kanalen, ju längre ner blödningen sitter dessto färskare blir blodet.
    Som stressmage "magsår" brukar man ofta ha mörkt, kaffesumpfärgat blod som oftast i regel kommer från magsäcken.
    Alla "symtom" är olika för varje individ, men i regel brukar man säga att "såhär är det". Nu var de dock inte så för just din man.

Svar på tråden Blod i avföring! Vad göra