Dr Phil körde på skateboardåkare
Forum Kosthållning - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vilket är bäst??? Viktväktarna, GI, Viktklubb Aftonladet????

  Mån 5 maj 2008 07:58 Läst 25425 gånger Totalt 9 svar
  Bumbi6­666
  Visa endast
  Mån 5 maj 2008 07:58

  Har ni testat detssa metodet? Vilken var bäst för er?
  JÄTTE tacksam för svar...

 • Mån 5 maj 2008 08:00 #1

  Jag gillar viktklubb.se!! tycker det är enkelt att se sina dåliga vanor och man får många tips på hur man ska ändra dessa!!

 • Bumbi6­666
  Visa endast
  Mån 5 maj 2008 08:10 #2

  Vad går viktklubbern ut på??? Jag har tidigare kört Gi och då utesluter man ju kolhydrater, viktväktarna-räkna poäng. Men viktklubben vad gör man där???


  Xantippa85 skrev 2008-05-05 08:00:33 följande:
  Jag gillar viktklubb.se!! tycker det är enkelt att se sina dåliga vanor och man får många tips på hur man ska ändra dessa!!
 • Mån 5 maj 2008 08:19 #3

  Om man nu måste gå med i en klubb så är ju viktväktarna oavkortat det bästa alternativet, just för att deras "metod" går ut på att minska energiintaget. Vilket är det enda som i slutändan gör att du går ner i vikt.

 • Mån 5 maj 2008 10:21 #4

  Jag har provat både viktklubb och viktväktarna, tycker att båda funkar bra men har fastnat för vv, båda har ungefär samma koncept men inom vv räknar man points och i viktklubb räknar man kalorier.
  + med vv
  *Man går och väger sig en gång i veckan, bara du och konsulenten ser vad som står på vågen men det blir för mig en spark i baken att uppföra mig
  *Man kan spara points till helgen att äta extra för
  när man väl har lärt sig pointsen är det lätt att räkna i huvudet
  *Stöttning på möten när det känns tungt
  - med vv
  *dyrare än viktklubb, jag är månadsmedlem och det kostar 350:- i månaden, betalar man 120:- per vägning
  *Jag tycker att man borde lägga ännu större tungdvikt vid motion, dock får man bonuspoints när man tränar och det är bra

  + med viktklubb
  *När jag var med för några år sen var det användarvänliga sidor, bra forum o.s.v
  *man väger sig själv hemma, kan vara skönt
  *lätt att se på varor hur många kalorier de innehåller
  -med viktklubb
  *känns lättare att fuska då bara jag ser vad som står på vågen
  *kan inte spara kalorier att äta på helgen utan alla dagar blir lika
  *när jag var med så kunde man inte bara skriva in antalet kalorier man ätit, man var tvungen att söka efter livsmedlet, eller lägga in alla ingridienser för sig själva, tror att man kunde lägga in egna livsmedel men det var tidskrävande om man ex åten matlåda med angett kaloriinehåll

 • Mån 5 maj 2008 10:46 #5

  hej hej.. vilken tur för dig att jag har prövat alla dom klubbarna..

  viktväktarna, min mamma var en viktväktar fans för några år sen, hon gick inte ner så mycket, det kostar pengar, man måste köpa nästan alla böcker för att veta hur många poäng olika mat har osv.. när jag provade ville jag gå ner 5 kilo.. och det var kul i början med alla poäng.. hehe men efter ett tag så tröttnade jag på att räkna och la ner..

  GI, åter igen så var det min mamma som startade på den.. hon gick ner en 10kilo ungefär, men sen sa det stopp. hon började äta normalt igen (kolhydrater fast fulllkorn) och sakta men säkert började hon gå upp igen plus lite till.. hon har försökt göra rivstarten igen men hon har aldrig lyckats igen..
  jag tror att gi inte är en bantningsmetod utan en livstil.. som är säkert jättebra för många.. speciallt tror jag att det funkar för svenkar.. fett och protein är nått man äter mycket här, tex ost mjälk grädde i maten många såser.. 
  det funkade inte för mig när jag provade.. visst man kan äta kyckling fisk och kött med bara sallad.. jättegott.. men kom igen? ingen pasta? bröd? potatis? ris? det är inget liv för mig! plus att det var bara jag som åt så resten av familjen kunde äta värsta pasta middan och jag åt mina fattiga salladsblad.. 
  sen s¨vet jag att det inte funkar för oss vi har italienska chilenska och caribiensk mat
  och vi har frukt till allt!!! och ett liv utan frukt är inget för mig!! vi har till o me kokos i riset!! hahah det gick inte.. 

  däremot så har jag tagit lite inspiration av Gi till min kost.. som tex.. jag har lagt av med allt socker.. typ i te, kafe, saft.. dricker bara vatten kan smaksätta den med olika örter.. som tex mint!! äter bara fullkorns produkter.. håller en mätt länge.. osötad bröd.. mycket sallad på min tallrik.. och när jag äter pasta ris och potatis så tar jag lite mindre av det och mycket av resten... *ler*

  nu är jag med i viktklubb och tappa.se och jag tycker att dom två ihop är kanon.. 
  viktklubb är lite jobbig för man måste skriva ner hur mycket man äter o bla bla.. det gör jag aldrig? vem har tid liksom?? men jag vet vad jag får äta under en dag.. jag får äta 1300kcal om dan vilket är mycket.. eller det beror på vad man äter en pizza innehåller 1000kcal hahha så man måste välja vad man äter.. 
  tappa är kanon och så roligt!! det går ut på att äta vad man vill bara man rör på sig.. 
  tex visste du att en bulle har 500kcal och för att bli av med den måste du promenera i 1timma!!!! jag lovar att nästa gång du blir sugen på en bulle så tänker du efter riktigt noga!!! så du kan omvandla allt du gör till steg och målet är att gå 10000 steg om dan.. och så går man ner...

  hoppas du får lite hjälp ial.. det har ial hjälpt mig.. jag förstår inte varför man tror att det är så svårt att gå ner i vikt och man måste hålla på med att räkna och greja med maten.. jag började med sundförnuft och gick ner 10kilo på en gång!! har 10 mer att gå ner.. och det går jag går ner 1 kilo i veckan.. ibland går jag inte ner nått på 2 veckor.. men det får ta den tid det tar-- meningen är att bli av med allt fett och inte bara vatten som snabbt kommer tillbax sen när man börjar äta igen.. jag går överallt.. 1timma försöker jag gå varjedag.. 
  jag har en crosstrainer hemma vilket gör att 30 min på den är som att gå rask i 1 timma..
  jag är lat på att laga mat hehe så ibland när jag inte hinner äta lunch så tar jag en nutrilett 100kcal.. och det blir jag mätt på.. dom svullnar upp i magen.. aa och sen så äter jag inget efter 19.00 då menar jag inget!!! bara vatten efter 19.00
  drick mycket vatten... äta frukt om du blir sugen på godis.. 
  och ät lördags godis.. och söndagsgodis.. men på måndag kör du hårt igen!!! heheheh 
  LYCKA TILL 
   

 • Mån 5 maj 2008 10:50 #6

  Jag har också inspireats lite av GI även om jag aldrig skulle köra det fullt ut, exempelvis har jag slutat helt med snabbmakaroner, det var annars en vanlig lunch för en stressad student, jag väljer även fullkornsprodukter till maten, det håller man sig mätt på längre

 • Crazym­adde
  Visa endast
  Tis 6 maj 2008 18:40 #7

  ååh tack för denna tråden! det stog mycker bra!!


  Min största glädje är Cassandra!
 • Ons 11 nov 2015 10:15 #8

  Jag använder matdagboken.se! Det roligaste alternativet tycker jag och du kan prova massa dieter där om du vill. Tillslut hittade jag min variant, en blandning mellan kaloriräkning och low carb. Bästa!

  Kolla här! www.matdagboken.se/&PageID=5

 • Mån 16 nov 2015 12:01 #9

  Jag har testat allt, och allt är lika bra. Det handlar om självdisciplin. Köp inte något onyttigt. Tadaaaa!
  Det absolut enklaste jag testat är Herbalife. 2 shakes, 3 piller och man mår bättre än någonsin, når sin målvikt snabbt och får njuta av livet samtidigt :)
  Men det är som allt annat inte en bantningskur utan en livsstil.


  I don't stop when I'm tired, I stop when I'm done.
Svara i tråden: Vilket är bäst??? Viktväktarna, GI, Viktklubb Aftonladet????
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Kropp & själ
Svara i tråden...

Innehåll