• Ciccilionaa

    Gälgång? Rest från fosterstadiet. Ngn med denna erfarenhet?

    Undrar om ngn har barn eller själva har rest från gälgång/rest från fosterstadiet?

    Vad har ni fått för hjälp?
    Vad har man gjort åt det?
    Vart har ni vänt er för "vård"?

    Tacksam för svar,
    C

  • Svar på tråden Gälgång? Rest från fosterstadiet. Ngn med denna erfarenhet?
  • pcalma

    Barnens kusin hade det. Det läckte lite titt som tätt, en droppe då o en då, framför allt när han åt.
    Läkarna sa att det skulle växa igen av sig självt, men det gjorde det inte. Det ordnades kirurgiskt när han var drygt ett år.

  • Bengalan

    en vänninnas dotter hade det, det som sipprade ut luktade pyton och hon blev svullen på halva halsen/nedre delen av ansiktet. Hon opades när hon var ca 18 mån och det blev jättebra. men det var besvärligt att få reda på vad det var ,hon fick sätta sig på akuten för att få eländet utrett, husläkaren ville bara avvakta o se om den skulle försvinna av sig själv, trots att den bara blev större hela tiden. Hon hade en gälgångscysta.

  • Ciccilionaa

    Tack för svar.

    "Skönt" att höra att det finns fler. Jag upplever precis det som du beskriver Bengalan. Ingen vill riktigt "ta tag i det". Nu är den dock superinfekterad jättestor och det bara "sprutar" var, han får dock penc mot detta. Men ingen vet vart vi ska vända oss för den sitter inte "på ett sånt ställe som det brukar" och man vet inte vart man ska skicka oss. Ialla fall efter mycket påtryckningar och "mindre IQ-mamma-skådespelande" så får vi komma till specialist på Astrid Lindgren imorrn. Får se vart det leder.

    Maria1964, jag hade knappt heller hört talas om det. Men son2 föddes med ett litet hål/gång i huden, som läkarna tror kan vara en rest av våra gälar (som vi har under fosterstadiet), men den sitter inte på "det vanliga stället" så därför vet man inte vart man ska skicka oss, men börja med ngt kan jag väl tycka?! Kan inte ge dig mycket mer info, men jag ska själv surfa lite i ämnet.

    C

  • guldplutt

    Jag hade det själv när jag var liten, precis vid örat. Den vätskade sig länge, och i sjuårsåldern blev det infekterat och svullnade upp jättemkt, fyllt av var. Eftersom jag var envis som synden och inte tog min medicin som jag skulle så blev det inte bra, utan jag opererades till slut för att ta bort den.

    Vår dotter har en likadan prick, men den vätskar sig inte, så jag hoppas att det inte blir ngt av det. Det verkar vara ganska så vanligt förekommande.

  • garttin80

    Min dotter har oxå, den har aldrig varit till något bekymmer. Kollar den ibland så det är rent, annars kan den bli lite som en knöl. Men det har aldrig blivit infekterat.
    På BVC lugnade dom mig med att vi troligtvis aldrig behövde bry oss om det. Jag trodde nästan min dotter var unik, men så fick jag se att min väninna oxå hade ett likadant. Då blev jag så glad, sen tittar jag ut här och får se att det finns hur många som helst ju... :)

  • loulou75

    Ingen  har svarat!? Det är bara att låta den vara, jag har en själv. När jag var runt 16 så fick jag väldig värk vid örat där gälgången satt och ut kom en massa gojs som luktade päta. Ibland kliar den och då vet jag att jag får tömma, ungefär som en finne. Ha det

Svar på tråden Gälgång? Rest från fosterstadiet. Ngn med denna erfarenhet?