• hur räknar man ut en timlön till en månadslön?

    Mån 12 maj 2008 15:27 Läst 35881 gånger Totalt 13 svar
    Mån 12 maj 2008 15:27

    Någon som är bättre på matte än jag kanske Sitter med en vän och ska räkna ut vad hon får ut i heltidslön på sin timlön så att säga. Hennes timlön är 99 kr hur räknar man då?

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Snorki­s
    Visa endast
    Mån 12 maj 2008 15:29 #1

    Timlön blir 99 kr gånger 40 timmar (en arbetsvecka) gånger 4 veckor likamed 15 840 kr..

  • Vulgus­Profan­um
    Visa endast
    Mån 12 maj 2008 15:34 #2
    Snorkis skrev 2008-05-12 15:29:18 följande:
    Timlön blir 99 kr gånger 40 timmar (en arbetsvecka) gånger 4 veckor likamed 15 840 kr..
    Glöm inte att också göra avdrag för eventuell semesterersättning som ibland läggs på i timlönen.
    Små hönor ska inte värpa stora ägg- då blir de slappa i röven!
  • Mån 12 maj 2008 15:34 #3

    99kr*160timmar som man jobbar på en månad = 15,840:- BRUTTO räknar man med skatt på 33% så får hon ut 10,612:-


    Mamma till tvillingarna Maximilian & Timothy 070325
  • Mån 12 maj 2008 15:35 #4

    Tack snälla ni!

  • Mån 12 maj 2008 15:38 #5

    Vissa räknar med 174 timmar. Så det kan ju skilja ett par 1000 beroende på hur man räknar.


    Mamma till Lucas, Nelly, Cim & BF28/8
  • Mån 12 maj 2008 15:47 #6

    166 timmar får man väl räkna med på som okej arbetstid med övertid?


    MalinI skrev 2008-05-12 15:38:06 följande:
    Vissa räknar med 174 timmar. Så det kan ju skilja ett par 1000 beroende på hur man räknar.
    Mamma till tvillingarna Maximilian & Timothy 070325
  • 704reg­an
    Visa endast
    Mån 12 maj 2008 15:49 #7

    Som jag lärde mig tar man timlön gånger 40 (tim/vecka) gånger 52 (veckor) och delar sedan det på 12 (månader)

  • 704reg­an
    Visa endast
    Mån 12 maj 2008 15:53 #8

    99*40*52=205920 205920/12=17160

  • Mån 12 maj 2008 16:50 #9
    MeNoLike skrev 2008-05-12 15:47:40 följande:
    166 timmar får man väl räkna med på som okej arbetstid med övertid?
    Men man ska inte räkna med övertid när man räknar månadslön. Men det är olika arbetstimmar / månad.

    Men om man räknar 174 timmar så blir det 17226 kr. Ung samma som 704regan har fått ut. Men det är som sagt olika hur man räknar.

    Men jag tror tex fk räknar med 2074 timmar på ett år.
    99 kr * 2074 = 205326 kr/år
    205326/12 = 17110 kr / månad
    Mamma till Lucas, Nelly, Cim & BF28/8
  • Ons 14 maj 2008 11:53 #10

    Det beror väl på hur många timmar hon jobbar per vecka, många inom vården jobbar endast 38 timmar per vecka och då är det det antalet timmar man ska räkna på. När man har 38-timmarsvecka så brukar det väl vara runt 160-165 timmar man räknar på per månad och vid 40-timmarsvecka brukar det väl vara runt 170-175 timmar.

  • Ons 14 maj 2008 11:56 #11

    Vissa månader är ju fler timmar än andra oxå.

    på 40 timmars veckor kan det ju skilja mellan 160 timmar upp till 184 timmar eller vad det är beroende på hur dagarna ligger. Nu pratar jag vardagar 9-17 jobb.

    I juli tex är det 23 arbetsdagar. Har man åtta timmar om dagen blir det 184 timmar den månaden.

    Maj 20 arbetsdagar 160 timmar.


    Mamma till Lucas, Nelly, Cim & BF28/8
  • Birgit­ta2
    Visa endast
    Mån 29 jul 2013 10:34 #13
    MeNoLike skrev 2008-05-12 15:34:56 följande:
    99kr*160timmar som man jobbar på en månad = 15,840:- BRUTTO räknar man med skatt på 33% så får hon ut 10,612:-
    Skatten är aldrig 33% på det beloppet. Snarare 23%. Kolla i skattetabellen. Om kommunalskatten är 33% så skall man skatta efter tabell 33. Och då får hon dra skatten från kolumn 1 i tabellen.
Svara i tråden
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Ekonomi & juridik

Andra har läst

Innehåll

Annat innehåll

Dagens fråga

"Ebola kan spridas som en skogsbrand" Är du rädd för en ny pandemi?

Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.