Inlägg från: Sparvel |Visa alla inlägg
  • Sparvel

    Massa motsägelser ur bibeln (på engelska)

    Ja, väljer man att vara bokstavstrogen så förstår jag att man tvivlar...

  • Sparvel

    PreMama;
    håller med dig ända fram till sista meningen, där du skriver om respekten. Tycker snarare att det är tvärtom; de icke-troende har ingen tolerans och anklagar troende för att vara sekteriska människor med maktbegär som försöker fly undan verkligheten till en Gud som inte finns. Eller att om religion inte fanns skulle krig inte heller finnas.
    Dessa klyschor och fördomar tröttar mig oerhört. Bättre att läsa på lite då, innan man har synpunkter...

  • Sparvel

    PreMama;
    jag är ledsen att det blev en missuppfattning.
    Det var inte riktat mot dig. Naturligtvis skulle jag skrivit att jag håller med dig, men inte adressera min åsikt till dig. Det gick av bara farten.
    Jag menar bara att "folk" i allmänhet hävdar det där med krig och religion, osv, annars håller jag helt med dig.

    Alla får framföra sina åsikter, oavsett utbildning, men jag tror att du, liksom jag, känner igen de vanliga fördomsresonemangen från de som egentligen inte satt sig in i frågan. Och dessa diskussioner lägger jag inte energi på att befatta mig med, eftersom jag av erfarenhet vet hur det slutar.
    För att framföra mina åsikter har jag en teol.kand i religionsvetenskap samt 80p i pastoralteologi, om du undrar...
    Hoppas vi inte är ovänner pga detta brännande ämne!

  • Sparvel

    Fast min uppfattning är att Bibeln inte är till för att läsas rakt upp och ner. Då hittar man ingen kontext och inget sammanhang. Om Bibeln ska bli begriplig måste man få hjälp att tolka den, annars är det helt lönlöst enligt mig.

    Tycker inte, Roisin, att man kan säga så om religioner överhuvudtaget, utan isåfall om mindre grupper inom varje konfession, att de organiserar och väljer ledare o har regler som inte har med saken att göra. Men religion i sig är ju inte tänkt så. Det tråkiga är tyvärr att man bara lägger märke till de som skriker högst och kallar det religion, ex. Knutby osv. Eller hur?

  • Sparvel

    ?
    Man kan väl inte anse alla religioner var sekter o alla troende som människor med maktbegär bara för att några har utnyttjat Guds namn för att få en legitimitet bakom sin krigföring för 1000 år sen??

    Nu fattar inte jag.

Svar på tråden Massa motsägelser ur bibeln (på engelska)