• Lolanna

    Vasa - Kristinestad 9

    Grattis till lillkillen Tandrollet!

    Grattis till huset Iolanthe och försenade gratulationer till alla som fyllt år!

    Har snabbt skummat igenom det som skrivits de senste dagarna. Har inte alls hunnit va in o kolla nå nu. Fullt opp på jobbet o fullt program här hemma då man kommer hem.

    Skrev ju senast om våra problem med att Lucas inte ville sova på kvällarna. Kan berätta att det har vänt nu och nu har vi supernätter (ta i trä)! Sköt fram sovase hans till 21 o nu sover han utan ett pip till 7-8 på morgonen - heeelt ljuvligt! Vi har ju inte direkt varit bortskämda med sådana här nätter så det känns väldigt bra. Bättre sent än aldrig

    Va till Mehiläinen på öronkontroll idag o nu ska det bli tuber i örona för Lucas. Före midsommar blir det. Han hade limmöra på vänster sida. Skönt att vi slipper dessa evinnerliga öina! Men nog är det bra att man har försäkring. Hela operationen går på 1200e... Nu blir det bara 50e i självrisk att betala.

    Sen börjar min semster snart - den 9:de juni o jag har 5 veckor semster! Far en vecka till sverige riktigt i början. Ser att ni planerar picknick också. Sku ha vari jättekul att komma med men vi kommer hem den dan. Men det kommer väl fler tillfällen

  • Lolanna

    MissG: Såg att ni e intresserade av tomt i bla Solf. Kan tipsa om att Annala o kurtén har en ledig tomt här riktigt nära oss. Såg den igår då jag va ut på promenad.

  • Lolanna

    Kollar snabbt in här - orkar inte läsa igenom det som skrivits här nu men har förstått att Karina80 fått nytt jobb så GRATTIS

    Tråkigt med levervärdena, hoppas också medicinerna ska hjälpa!

    Har också funderat på solskyddskräm. På dagiset där Lucas är så har de inte alls skugga så de här dagarna då det varit varmt o solen lyst så har han blivit rätt röd i ansiktet Har lite dåligt samvete över det här...han har nog mössa på sig men det är ingen skärm på den så den har inte skyddat ansiktet. Måste nog köpa nån solkräm nu o så en lippis till han. Nu ska dom få ett tält att sätta över sandlådan så de får skugga där - där sitter ju barnen som mest.

    Lite sur e jag på personalen där för fast jag hade satt på honom en tunn långärmad tröja ena dan så likväl hade han bara tshirt på sig då jag hämtade honom...

    Ska ta o läsa testerna ni länkat till o se vad jag ska köpa för solkräm.

    Semstern börjar imorgon så han är ju inte på dagis nu på 5 veckor.

  • Lolanna

    Iolanthe: Jo det tycker jag med. Idag satte jag på honom en tunn långärmad blus o sa till då jag lämna honom att han får ha den på hela dan. Få se då när jag hämtar honom... Sen sku hon sätta solkräm i ansiktet på honom också för dom hade sånt...kosntigt att de inte satt på honom det andra dagar då. Tycker det hör till sånt som dagiset ska ha hemma o sätta på barnen om det behövs.

    Nåja annars har jag varit jättenöjd med dagiset han är på o han trivs jättebra där. Vi har faktsikt haft enorm tur som fick ledig plats så nära hemmet. Köpte ett glasspaket åt dem idag när det är Lucas sista dag innan semstern.

    Iolanthe ännu: du kan ju höra ifall det sku finnas plats på gunghästen i solf för ida. tycker det börjar nya barn där med jämna mellanrum (2 den här våren) och till hösten tror jag det är en del av de äldre barnen som flyttas till stora dagiset.

  • Lolanna

    Karatelinda: Lucas ha fått sina hörntärnder före kindtänderna. Men det har tagit en evighet för dem att komma opp...hela vårvinten typ Nu borde de vara framme allihop. Nu har han igen börat påta sig i munnen så jag undrar om det är de bakre som kommer nu...eller så är det nå annat.

    Hur trivs du på det nya jobbet då?

  • Lolanna

    Grattis lilja till jobbet!

    Vi prövade också cuplaton o disflatyl mot lillens magknip men det hjälpte inte oss. Vi pröva efter det DDS-junior o det hjälpte sen igen jättebra! Enkelt att blanda ut i vällingen.

  • Lolanna

    Här har semstern också börjat...fem härliga veckro att se framemot!

    Ikväll bär det av till K:stad och sen far vi därifrån till Åbo imorgon o med nattbåten till Sverige. Första gången vi far på längre resa med Lucas Ska o hälsa på mina släktingar som bor nära Västerås, länge sen sist. Får se hur Lucas klarar att träffa massor med nytt folk nu. Han verkar ha kommit in i nån blyghetsperiod. Då vi träffar nytt folk så gömmer han ansiktet i mina kläder eller mot axeln min o smygtittar på dem en stund
    På fredag kommer vi till Hesa o då ska vi till Högholmen med farfar o farmor o sen vidare till Hangö (läs en hel vecka full med rännande överallt )

    Sååå fick jag veta igår att IKEA i Raisio öppnar nu den 12:e - gissa 3 gånger vem som måste åka där via då vi kommer hem

    Hoppas vädret fortsätter så här bra nu *håller tummarna*

  • Lolanna

    Lindi... ja visst låter det inte det - perfekt avslutning iaf Har en lång inköpslista till Lucas rum, skit bara att vi har så liten bi.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9