• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • Amelié77

    En röd lampa blinkar och så står det "fel patron" i fönstret. Jag VET att det inte är fel bläckpatron i maskinen så det är nog nåt annat fel. Hittade felet i manualen och gjorde som det stod men det funkar ändå inte. Det stod att man skulle "kontakta en Canon-återförsäljare om felet kvarstod efter att man gjort alla åtgårder som boken föreslog". Suck!
    Nån som har tips på en bra och billig mulitfunktionsskrivare - alltså printer, scanner och kopieringsapparat i ett? Helst inte HP...tror nog jag håller mig till Canon.

  • iolanthe

    Grattis William

    Många som har födelsedag idag, känner 4 st som fyller idag, bl.a. gubbens bror, vi ska dit på kalas ikväll.

    Och så har vi varit tillsammans 12 år idag, det börjar kännas rätt länge tycker jag. Vi var och firade igår med att äta vid Amarillo. Vi var lite nervösa hur det skulle gå då dom inte har nåt lekrum. Men gick rätt bra i alla fall, men efter halva måltiden ville ida inte sitta längre, då ville hon upp och springa, så då var det slut på friden. Men inte vill vi ju gå till rosso och äta varje gång heller.

  • ms17

    Vår printer, som visserligen är en HP, gjorde likadant en gång och då var det något fel med färgpatronen... trots att den var ny! När jag bytte till en annan skrev den nog ut.

  • Catsy

    Grattis William!

    Oj nej, Devania, prata inte om restless legs! Jag får rysningar... Jag led av det v. 20-42 under min senaste graviditet. Trodde jag skulle bli tokig! Av denna orsak drar jag mig verkligen för ytterligare en graviditet... Lär bli värre och värre för varje gång och risken att man lämnar med det efter graviditeten ökar också! Det tog ett halvår att bli av med det för mig.....

    Name it kläderna vill jag inte skryta av. Har visserligen bara haft en joggingdräkt och ett par mysbyxor åt gossen, men bådadera såg urtvättade och fula ut redan efter andra tvätten...

    Body använder vi inte längre nu då pojken är över 1 år. Känns som om han är "för stor" för det. Är också väldigt knepigt att få knäppt en body då han ålar sig och inte kan ligga/stå still för fem sekunder ens.

    Iolanthe: sluta med blöja redan? Det var tidigt! Här funkar inte potträningen alls....
    Vad tycker ni annars om Liberos nya design på byxblöjorna (Kling by Kling eller vad de nu heter?) Fula, tycker jag.

  • Amelié77

    Anledningen till att jag vill undivka HP är att jag har för mig att bläcket är så dyrt - eller det kanske inte stämmer längre? Då vi köpte Canon-printern sa försäljaren att det löns att köpa en dyrare printer som har billigare bläckpatroner än en billig printer som har dyra patroner. Men nu för tiden finns det ju "pirat-patroner" till alla modeller

    Hmmm...kanske jag ska testa att köpa en ny färgpatron nu innan jag rusar iväg och köper en ny printer i alla fall...

  • iolanthe

    Catsy,

    Vi får inte potträningen att funka heller, sitta 2 sekunder går bra men sen går hon. Kissat i pottan har hon inte gjort sen förra sommaren då hon inte kunde gå och satt där tills jag tog bort henne .

    Men började med att låta henne vara utan blöja korta stunder, men märkte sen att hon håller sig rätt länge. Och hon kissade inte på golvet många gånger innan hon började reagera och komma och berätta när det hänt. Och så tog det bara 2 dagar innan hon började komma och säga innan hon kissar. Men hur det ska gå till att få henne att göra det på pottan har jag ingen aning om, men det är ingen stress.

    Och inte vet jag ju hur fortsättningen blir, svårt att säga om hon blir blöjfri efter några dagar, kan ju komma bakslag också. Men skulle ju vara skönt om hon blir torr nu över sommaren och inte på vintern när man ska ha så mycket kläder på.

  • Samaste

    Miss G-vad tråkigt med krångel! Har själv en HP som funkar bra, men patronerna kostar kring 40 euro. Finns dock refill för 5-10 euro där inne i gränden bakom Lady Line ungefär.

    merix - jag använde alla sorters bokstäver - dels chipboard med färdigt lim eller så limmar jag själv (glue dots är jättebra att använda då, håller bättre än papperslim i alla fall), klistermärken eller egenhändigt gjorda.

    Restless legs låter bekant och då har jag aldrig ens varit gravid! Undrar vad det beror på då... hormoner eller vet ni?

  • Devania

    Catsy: Ja usch vad jag har gråtit och svurit pga RSL. Men tog det ett halvår att bli av med det??? Mitt gick över efter förlossningen, men jag har det ändå då och då ibland (typ några gånger i året), det har jag alltid haft.

    Samaste: Man kan ha restless legs utan att ha varit gravid. Jag har haft hela livet så länge jag kan minnas, dock inte så farligt som under graviditeten och det handlar om några nätter/år... Sök på RSL på google, finns jättebra sidor där det står orsaker och vad som kan hjälpa.

  • Amelié77

    Jag tycker däremot att Name it kläderna håller färgerna väldigt bra! Har flera bodysar i starka färger som tvättats massor med gångger och de ser inte alls urtvättade ut. Här används nog både body och vanliga tröjor. Gillar inte riktigt att ha bara vanlig tröja, ryggen blir ju så bar då. I så fall har vi en kortärmad body under.

    Agnes är jätteduktig på pottan. Hon kissar 9 ggr av 10 i den och vi byter bara 1-2 kackablöjor per vecka, resten kommer i pottan. Så klart kissar hon ju i blöjan också så hon är ju definitivt inte torr. Men det har jag inte så bråttom med heller. Kanske nästa sommar.

    Det var bara jag och Pyzzlan i parken idag. Roligt hade vi i alla fall! Hoppas det passar för fler av er nästa gång!

  • Catsy

    Devania: Jag har inte haft restless före graviditeten. Hade inte heller då jag väntade första barnet (änglaflicka -05), men i mitten av andra graviditeten slog det till med full kraft. Jag hade "hoppande ben" varje dag, 24 timmar om dygnet. Läkarna hade aldrig sett nåt liknande. Jag fick höra att om man har allvarliga problem med restless legs så har man det 4-5 timmar per dygn, men jag hade alltså hela tiden, dag som natt. Fick aldrig nån vila. Huh huh! Förstår nu i efterskott inte hur jag överlevde...
    Tog ett halvt år efter att sonen blev född innan jag helt slapp sjukdomen. Det blev mildare och mildare med tiden. Kan nog ännu känna av det lite svagt, speciellt om jag har druckit för lite mineralvatten och glömt att ta min dagliga b-vitamin.
    Just b-vitamin, magnesium och järn lär ska vara bra mot det!

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9