• esteve­zz
    Äldre 20 May 19:46
    76178 visningar
    2444 svar
    2444
    76178

    Vasa - Kristinestad 9

    Gamla tråden tog slut.. här e nya!

    Vi som är med o diskuterar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28110340.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-20 19:54
    ny medlemstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m31544141.html

  • Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • Äldre 20 Jul 11:39

    mariem - nu blev jag absolut sugen på att se filmen
    Är du SÄKER på att du inte är sponsrad

  • escorp­ito
    Äldre 20 Jul 11:57

    Jag å Mia från FIN har bestämt att vi ska se Mamma Mia också, så en FL-bioträff sku ju vara jätteskoj ! Men ska vi kanske vänta till augusti så att de flesta fått fira sina semestrar,eller vad tycker ni?

  • Karina 80
    Äldre 20 Jul 16:35

    Go´kväll på er!

    Låter som man borde gå och se på Mamma Mia. Vet inte när jag skulle ha varit på bio senast, tror jag var gravid då!

    Hör ni, ni som har lite äldre barn och har erfarenhet av potträning...HUR GÖR MAN!!!??? Vi har börjat ha Anton utan blöja nu, men det går inte så bra. Jag tror inte han vet när han behöver kissa för han kissar på sej fast man frågar lite då och då om han behöver kissa. Han har inte kissat nån gång på pottan ännu, bara i duschen. När hans moster var hit igår och frågade var han kissar, sade han "på golvet"!! När hon frågade var mamma kissar, sade han "golvet också". Hmm, betyder detta att han inte fattat poängen och är för liten ännu?? Jag är rädd att stressa honom och göra så det bara blir värre och att han får nån press över det hela. Han kan vara långa stunder torr...nu har han gått nakupelle i över en timme efter att han tog en dusch med pappa. Tacksam för svar om nån har nå bra tips att komma med.

    Nu ska jag gå och äta!

  • Anna kaffek­anna
    Äldre 20 Jul 18:08

    Karina: Vi ha ju pott-tränat William i sommar o d va precis som för er till först. Han kissa på sig tom fyra ggr på en timme dom första dagarna eftersom han int alls verka va medveten om när d skedde utan d kom litegrann nu o då. Antagligen e d väl då blöjorna e så bra numer så han hade väl int kännt av att oj nu kissar jag o nu blir d blött innan.

    Men d e bara att hålla ut, det tog två dagar av total katastrof o ett evigt torkande här hemma innan han fatta knixen o börja kissa i pottan. Innan dess vägra han ens provsitta den. Sen dess ha han varit utan blöjor o d va första veckan i juni ungefär tror jag o numer e han ju helt torr. D tog int länge men visst nån gång kan ju en olycka hända men väldigt väldigt sällan. Men det va ju självklart några veckor av mycke tvätt o vi hade typ fyra ombyten me vart än vi for. Var vi på villan så kissa han på sig hela tiden i början men nu ha han börjat säga till där oxå så det har gått jätte bra. Vi ha tom åkt bil till åbo o tillbaka utan blöja bara ett par veckor efter vi tog bort blöjan o utan olyckor, vi tog honom rakt på toan när vi pausa.

    För oss va d så att det inget blev av det innan vi helt sonika tog bort blöjorna helt o hela dagen utom då han sov middag. Så länge vi försökte ha bort den en stund varje dag fatta han int utan fortsatte kissa på sig hela tiden. Men två dagar helt utan så plötsligt gick han självmant o kissa på pottan helt nöjd. Tror dom måste märka några gånger att oj va hände o bli våta så då börjar dom koppla ihop det. I början hände det sen ibland att han int hann ända fram utan att d kom lite i byxan innan han va framme vid pottan o hade klätt av sig men det tog ett par veckor så lärde han sig kontrollera det. Sätt honom alltid på pottan oxå om han kissat på golvet så börjar han förstå att dit ska det.

    Lycka till! Hoppas du har nån hjälp av min pott-roman


    ♥ (¯*`°?.¸ ♥ Lycklig mamma till William 03.01.2006 & Elias 23.02.2008 ♥¸.?°´*¯) ♥
  • foxie8­0
    Äldre 20 Jul 18:11

    mariem: var ni o såg på brandbilen nå? Vi var där i 2h, sku ha s att rida på ponnyhästen , hade hjälmen på o allt men hon var nog alltför rädd stackarn. Jag sku vill på storloppis imårån å men dom har ju lovat rejäla regnskurar...usch o blä.

  • esteve­zz
    Äldre 20 Jul 18:56

    karina - här tog vi bara bort blöjan. tror ja skura golve å bytt byxor på Aaron 10 ggr/dag första veckan. Lämna nog helt kallt på våta byxor tills han sa till - mamma... och visa att de va vått.
    Mitt i allt så håksa han sig att nä nu behöver ja på wc.

    Ha tålamod

  • esteve­zz
    Äldre 20 Jul 18:57

    (hu kunna ja glöm?!)
    Vi införd ett sorts belöningssystem - han fick ett klistermärk varje gång e lyckades på wc. Så han har ganska mang bilklistermärk i sitt häfte

  • Äldre 20 Jul 20:50

    Idag har vi varit på bostadsmässan, riktigt kul att se på alla hus trots att vi redan har ett och inte har några byggplaner  Men jag gjorde den vanliga dundertabben och tog ett par fina skor på mig i stället för bekväma... nu har jag såååå sjuka fötter... några blåsor fick jag visst också

  • Karina 80
    Äldre 20 Jul 21:08

    Go´kväll!

    Tack Anna kaffekanna & estevezz för era svar! Jätte intressant att läsa hur ni gjort. Hur gamla har era barn varit då ni börjat potträna? Det där att nutidens blöjor är så bra att de inte märker att de kissar tror jag stämmer. Så då förstår man ju att de inte vet signalen när de behöver kissa. Belöningssystem lät också intressant, det tror jag skulle fungera här.
    Blir vel bara att fara och köpa mera kortkalsonger då imorgon. Lite synd nu bara då vi ska på en semestertripp tisdag-torsdag...vet inte hur jag ska göra då!? Men årstiden är ju toppen på det viset då de har så lite kläder. Min syrra pottränade sin tjej på hösten och det var inte kul när de var ute och hade full mundering på!!

    Ikväll var vi ut och körde till en badstrand här i närheten. Det var så varmt och vi blev snåla på glass. Anton blev helt ivrig när han såg allt vatten. Vi lekte åpå i stranden en stund innan vi skulle åka hem och vips låg han i vattnet!! Han tyckte det var roligt men lite väl kallt. Så han fick åka nakupelle i bilen hem, för vi hade ju inte precis tänkt bada! Får nog vakta honom på semester, då har vi bara 40m till stranden.

  • Anna kaffek­anna
    Äldre 20 Jul 21:23

    Karina: William e ju 2,5 år nu o vi började ju ordentligt för knappt 1,5 månad sen så han va rätt stor. Vi ville int heller stressa honom då han vägrade sitta på pottan o gallskrek om man försökte lägga dit honom o så fick han ju lillebror o allt här i vintras så det drog ut lite på tiden. Sku jag ha veta hjur snabbt d sku gå när man väl tog bort blöjan sku jag kanske ha gjort det tidigare. Men vi ha ju pröva litegrann nu o då sen han va drygt året men d ha int blivit till nåt. Först när han blev blöt några gånger fick han viljan att lära sig.

    Vi belönar oxå med med att klappa i händerna o kramas o säga va duktig han är, så nu säger han varje gång han kissat eller kakkat i pottan, 'Kissa pottan dutti!!' o hoppar o e lycklig. Enkla nöjen i den åldern Då jag sku börja på allvar gick jag ut o köpte flera paket tre-pack kalsonger på hm. Min man tyckte jag väl köpt lite väl många par men inom två dar märkte han att nästan alla gick åt på en dag bara i början Bara att hålla ut. Som triss reklamen, plötsligt så händer det.


    ♥ (¯*`°?.¸ ♥ Lycklig mamma till William 03.01.2006 & Elias 23.02.2008 ♥¸.?°´*¯) ♥
Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9