• esteve­zz
    Äldre 20 May 19:46
    76173 visningar
    2444 svar
    2444
    76173

    Vasa - Kristinestad 9

    Gamla tråden tog slut.. här e nya!

    Vi som är med o diskuterar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28110340.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-20 19:54
    ny medlemstråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m31544141.html

  • Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • merix
    Äldre 20 Jul 21:27

    Nu har vi kommit hem efter ett ensamt dygn. Det har varit riktigt skönt men jag känner mig som om jag är krapula i dag. Fick ju inte sova i fred hela natten. Det var så fint väder i går och jag låg ute hela dagen. Tror faktiskt att jag har fått lite färg på armana och benen nu. Brukar vanligt vis vara så vit och fin.

    Pojken har fått sin mat och sitter nu och matar lillan. Skall sätta dem i badet när lillan är klar och sen blir det sängen för oss alla.

  • Karina 80
    Äldre 20 Jul 21:30

    Anna kaffekanna: Det är mycket man tänker så med, att hade jag vetat att det skulle gå så bra så hade vi gjort det tidigare. Men man vet ju inte innan man har prövat!! Så tänkte vi med tutten också som vi spolade ner för någon vecka sedan.
    Vill bara att det inte ska bli nån stress för honom. Men han blir arg om man sätter honom på pottan och tvinga kan man ju inte! Så vi får vel bara köpa flera kallingar och stå ut. Men jag vet inte hur vi ska göra på resan nu tos-tor?? Men tack så jätte mycket för att du skrivit!!

  • Äiti 80
    Äldre 20 Jul 21:40

    Karina- Vi hade ju tur med Minea,hon blev "automatiskt" torr! Men hon har ju inte vägrat sitta på pottan! Jag tog bara bort blöjan för den var torr för det mesta när hon gick på pottan, nog kissar ju hon på sig alltid emellanåt. Idag har hon väl använt 4 trosor, men det är för att hon håller sig så länge att hon mer eller mindre springer till pottan å hinner inte fram innan det kommer några droppar. Men nu har vi ju fått lämna bort natt blöjan oxå! Det tycker jag var en bedrift,hon är ju inte ens 2! För Kevin tog det ett år innan han blev torr på natten, han var då 3år. Han blev torr dagtid just efter att han fyllt 2, å d gick ungefär som med Minea. Hoppas att det går bra med er potträning. Med Minea gjorde jag i början så att hon fick ha på blöjan om vi skulle nå längre vägar, kanske nått för er så ni inte behöver tvätta bilstolen, väl där kan han säkert vara utan eller hur?

  • Karina 80
    Äldre 20 Jul 21:49

    Äiti80: Minea är nog duktig som blivit torr så tidigt och på natten också!! Men jag tror att man inbillar sej att man inte kan göra det för tidigt, men jag tror ju tidigare destu bättre. Ok, det fungerar säkert inte för alla, men i stora drag. Det skulle vara skönt om vi kom oss en bit på vägen så länge vi ännu har semester (2veckor kvar). Känns fel att börja ha dagmamman att torka "kisi" hela dagarna. I bilen måste vi säkert ha blöja, men väl framme ska vi nog ha honom utan. Nog nu när vi ändå försökt börja på. Får fara till Halpa Halli imorgon och köpa en hög med kalsonger. Tur det fanns tvättmaskin i stugan så i värsta fall får jag börja tvätta kläder!

  • Äiti 80
    Äldre 20 Jul 22:00

    Karina- Minea var ju hos dagmamman då när vi tog bort blöjan, men hon hade inget emot det. Men nog har jag ju själv varit med om att barn kissat ner sig på dagis, senast på gruppiset jag jobbade på. Alla barn ska ju nångång pottränas men förstår dig nog, vill ju inte ge mer jobb till dagmamman än vad hon redan har. Men mycket hinner hända på 2 veckor! Postitivt tänkande bara! Vi e ju utbildade till att va proff på barn, men med egna e d nog annorlunda! Eller va?!

  • iolant­he
    Äldre 20 Jul 22:05

    Vi gjorde som anna kaffekanna o estevezz, tog bort blöjan helt enkelt. Inte hela tiden, men när vi var hemma. Det tog inte många dar innan hon kunde säga att hon behövde kissa, men tyvärr en hel månad innan hon gick med på att göra det på pottan. Så det blev en hel del golvtorkas den månaden. Och kacka har hon gjort i blöjan eller byxan hittills, men idag sa hon plötsligt kacka potta och sprang iväg. Däremot har hon kissat på golvet 2 ggr idag, så inte lyckas det ju alltid. Så det gäller att ha tålamod och inte börja skälla då. Men nu har hon kommit på att hon ska kissa ute, så idag har vi kissat i gräset flera gånger.

    Däremot kör vi inte med nåt belöningssystem, och gör heller inte nån stor sak de gångerna de kommer i pottan heller. Vi torkar bara och tömmer pottan sen och så är det klart. Har läst nån gång att precis som med ätandet så är kissandet än sån sak som dom kan bestämma över och börja "trotsa" med om man gör nån stor sak av det. T.ex. ska man (enligt den teorin då alltså ) inte berömma om barnet äter bra, för man kan inte vara bra eller dålig på att äta, utan man äter tills man är mätt helt enkelt. Och samma med kissandet då, man kan inte vara bra eller dålig på att kissa, utan det är nåt man gör när man behöver. Men, men, inte vet jag nu om det stämmer sen då heller, vill dom krångla gör dom väl det i alla fall. Och så ska man kanske inte läsa för mycket heller, för då blir man väl snurrig av det istället .

  • Karina 80
    Äldre 20 Jul 22:06

    Äiti80: Jo, det var så jag tänkte. Vår dagmamma är super och jag vet att hon skulle ställa upp till 100%. Men hon kommer att få helt ny grupp till hösten nu, bara Anton som stannar kvar...så du vet vad det vill säga. Men inte betyder ju det att hon inte kan torka lite "kisi" ibland... Jo du, inte minns jag att vi lästa nåt om potträning i utbildningen!! Egna barn och andras ungar, det är stooor skillnad!! Men ack så roligt. Men ibland får man nog skrapa sej i huvudet och fundera om man sov genom alla lektioner, det känns som man inte vet hur man ska göra. Men, så är det vel att vara mamma!

  • iolant­he
    Äldre 20 Jul 22:07

    Äiti 80,

    Måste säga att jag är väldigt imponerad av att Minea är torr även på natten. Hur gammal är hon nu?

    Jag tänkte förresten att jag skulle testa att låta ida sova utan blöja i natt, då vi har en extra madrass. Men efter att ha legat i sängen en stund så säger hon själv att hon vill ha en blöja.

  • Zarah Zofie
    Äldre 20 Jul 22:09

    Nu har vi varit på vår lilla resa till T-fors. Det var riktigt kul faktiskt. Vi var alla så där lagom våta av både vatten attraktioner och åskskurar. Småfrusna kom vi till hotellet som var som en bastu och inte ett fönstervred så långt ögat kunde nå. Nån i sälskapet hittade på ett eget vred så vi kunde öppna fönstret. Men typiskt nog gick inte det enda fönster med barnlås att öppna så vi vågade inte sova med föstret öppet. Vi bodde på 7:de våningen så man ville inte slarva nån unge genom fönstret då...

    Nå natten gick lite sådär. Varmt hade Hannes så jag fick ligga på golvet å vifta med en tidning i 2 timmar annars bara vaknade han. Trafiken tystnade aldrig Sen var det Iron Maiden-huliganer som stod på gatan utanför och ropade MAIDEN!!!MAIDEN!!!MAIDEN!!!

    Men följande dag vandrade vi runt och fick se både det ena och det andra av stan som aldrig sover. Det var bara så skönt att komma hem till lilla tysta Malax och bara njuta av tystnaden. Jag skulle nog inte kunna bo i en storstad hur vacker den än är......


    Änglapojken Linus 8-00, Emilia 9-02, Hannes 4-07
  • Äiti 80
    Äldre 20 Jul 22:11

    Karina- Jo jag har funderat på samma sak, vad lärde vi oss egentligen Nå nått måste ju nog har fastna! Vi har ju kommit så här långt utan nå större missöden Nå ja, nu ska jag gå å lägga mig, Kevin vaknar snart! Han vaknar alltid efter 2h å vill kom i vår säng å sova. Inte gör det mig nått bara han inte sku försöka trycka fötterna sina under mig hela natten! Jag vaknar väl som vanligt med sjuk rygg, borde väl bära tillbaka honom med det blir en massa skrikas å d orkar jag inte med mitt i natten! God natt å sov gott!

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9