• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • Karina 80

    iolanthe: Ännu mera trevlig läsning!! Roligt! Du har nog en poäng i det du skriver om belöningssystem. Är själv tudelad och använder det ibland i jobbet...inte här hemma ännu! MEN jag tror att det, som när det gäller mycket annat, är individuellt. Vissa barn kanske behöver extra uppmuntran och belöning för att få till det och andra inte. Det är när de blir äldre som de kan börja utnyttja detta system, men då måste man hitta en lösning till det och kanske dra in på saker och ting då igen. Det behöver ju inte ses som "bestraffning" utan ett sätt att lära sej på.

  • Äiti 80

    iolanthe- Minea e 1 år å 9 månader! Jag tycker ju nog själv att hon är duktig! *stol mamma*

  • iolanthe

    äiti 80,

    Förstod nog vad du menade . Själv börjar jag också bli trött och borde gå och sova. Men vi har varit vid villan hela helgen och jag har inte fått vara vid datorn nåt. Och ida somnade först efter halv elva och så är det så skönt att få en stund för sig själv innan jag går och sover också.

  • Zarah Zofie

    Det här med potträning tror jag man gör bäst med att skynda långsamt och ta det som det kommer. Vå E började sitta på pottan då hon var 1 å fattade galoppen ganska snabbt. Sen plötsligt vid 1½ års ålder blev det helomvändning och hon vägrade helt sitta på pottan. Vi frågade nog varje gång vi bytte på henne men svaret blev alltid NEJ!!!!!Sen lika plötsligt som pottdet kom så började hon sitta på den igen. Då hade hon bara blöjan på sig på natten å den var altid torr på morgonen. Men jag vågade inte ta bort den så den fick sitta på tills hon var 2½. Då glömde jag sätta på det en natt då vi kom till min bror på Åland å blev helt förskräkt då ungen vaknar och säger att hon är kissnödig å vi vinglar in på WC å hon är utan blöja. Då tog vi bort den helt.

    Med Hannes har jag gjort helt annorlunda. Honom satte jag på pottan redan vid 5 månader då han visade så tydligt när han ville kacka. Ett tag fungerade även pissandet bra men nu är vi inne i en 0-period. Det är sällan något hamnar i pottan. Men vi sitter på den vid de vanliga tillfällena. När han vaknat, ätit, ska gå ut, kommer in, lekt. Han kanske gör som syrran. Jag har tänkt som så att ingen unge vill ha blöjan på då dom far på frias Inan dess kör vi på som vi brukar


    Änglapojken Linus 8-00, Emilia 9-02, Hannes 4-07
  • iolanthe

    Zarah Zofie,

    Ida satt nog på pottan redan förra sommaren och kissade i den ibland t.o.m. Men sen när hon började gå steg hon bara upp och gick därifrån och sen dess har det varit helt omöjligt att få henne att sitta där.

    Själv tror jag nog mer på den teorin att det är blöjorna som är så bra så att barnen inte märker att dom kissar. För jag tror nog att om jag inte börjat ta av ida blöjan hade hon inte märkt att hon kissar heller och så hade det tagit betydligt längre tid. Men visst är det som du säger, förr eller senare börjar dom nog gå på pottan.

  • Catsy

    Tror också, som Iolanthe, att blöjorna är lite för bra.... Här tycks nog pojken på 1½ år förstå att det ska kissas på wc och i potta, men inte blir det till nåt för det.
    När jag säger att vi ska gå på wc, mamma ska kissa, så springer han före och visar på wc-byttan och öppnar locket åt mig. Tack tack, snäll pojke! När jag frågar var han ska kissa då, så drar han upp tröjan och byxorna halvt ner och pekar på blöjan och säger "tidee", men ändrar sig i samma stund och säger "nee, ottan" och pekar på pottan. Han sätter sig snällt dit, men det har endast hänt några gånger att det kommer nåt i pottan.... På de få gångerna lärde han sig hur jag tömde pottan i wc:n, så det gör han själv oberoende av om det kommit nåt i den eller inte...

  • annamanna

    borde oxå ta tag i saken att få william blöjfri, men det har varit så mycket nu med att få en lillebror,ny säng och sånt att jag inte vill stressa honom. Märker ju att han är lite orolig av sig, som han inte brukar vara annars. Men har handlat hem en massa kaliser att använda Har nog gått bra en par gånger att vara utan blöja, men mest blir det på golvet.. och att råka pricka enda mattan i hela huset

    Vi har föresten varit till Smedsby idag och hälsat på mina föräldrar William å Vincent gick med mommo å moffa till lekparken medans jag fick åka å handla alldeles själv Ibland är det nog så skönt att få åka ensam, men jag kommer alltid på mig själv med att spana efter sittkärran eller vagnen och lyssna efter barnen...

    Vi kom hem 0.20 å barnen sov så sött i bilen redan efter nån km från mommo å moffa, fast dom inte verkade trötta före det.. Vincent brukar somna till natten mellan 22-23, men storebror redan kl 21. Han var tapper som orkade ända till 23, men moffa underhöll honom bra

    Nu ska jag sluta svamla å kasta mej i snarklådan...

  • myysan

    Go förmidsda i trådin nu måst ja nog ta å fråg åv edär som har lite mer "erfarenhet"... Va tror ni e beror på tå allti nästan nu tå vi säter ner lilltjejjen som e 4 ½ månad i vagnen så buri on gråt...hon gråter å gråter å tjämpar emot fö ti it sova!! va ska man gör??

  • Lolita82

    Myysan; sådee jör vår å. He som jag ha komi fram till så e he att on vill int sov då jyst. Så on brukar vara upp en halv tiima till åså ger ja on lite mera mat så somnnar on så snällt efter he. Ja tror att e ibland kan bero på att on e törsto, int hungro å. Ja ha fundera på ti böri ge on lite vatten då he e som varmast där ut( int som idag )

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9