• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • iolanthe

    Samaste,

    Vi har samma problem som Miss Goldie, vi vill gärna köpa ett fint hus, men det ska vara billigt också, och nytt dessutom.
    Så vi lär nog bli huslösa vi.

  • lilja76

    Hörni, kanske vi skulle kunna ha en FL-träff i form av en picknick ute i gröngräset?? Kanske nån eftermiddag i juni? Vad tycker ni?

  • Samaste

    MissG och iolanthe - man kan ha tur! Vi hittade drömstället och fick det för ett riktigt bra pris så jag kan knappt tro det är sant. Ge skambud bara - ibland kan det nappa! Men inget skambud på vårt hus än tack :) Om det inte är sålt om några månader blir dock drömmen en mardröm så alla bud är bättre än inga bud.

    lilja76-låter mycket trevligt!

  • Paris2006

    Jå picknic vore trevligt! Bara det här regntunga molnen sku fara bort..

    Jaha, i dag har jag varit på stan å kört mitt självförtroende i botten Har nämligen sett på festblåsor då vi ska på bröllop i sommar! Inte lätt att hitta något i passlig storlek..Snart köper jag ett lakan å virar det runt mig

    På tal om hus..skulle så gärna vilja hitta vårt smultronställe men då gubben är så trångsynt och bara kan tänka sig att bo på ett ställe. Så då är alternativen inte många. Om inte samaste ert hus råkar finnas i Koskö? Vi sökte ju bygglov på en tomt för eeeeevigheter sen, och det ser ut som om vi får det nu. Men just nu vill vi inte bygga, så på det viset är det ingen stress. Och bygglov står väl sig 5 år?

  • mariem

    iolanthe: låter inte direkt som allergi tycker jag. Mykoplasma mer troligt men inte heller så sannolikt. (dessutom är blodprovet för mykoplasma inte så specifikt). Kvarvarande retning av luftstrupen efter genomgången virusinfektion skulle jag säga är mest troligt. NOel hade precis lika, hostade på nätterna i kanske 4-5 månader, inte mycket och inte så det så det störde sömnen. Jag hörde inget när jag lyssnade på hans lungor så jag lät det vara men så fick jag rådet att ge honom en antibiotikakur trots allt, så jag gjorde det och sen har han inte hostat en gång typ. Annars när man hör natthosta brukar man i första hand tänka på astma eller reflux men jag antar att läkaren uteslöt det när ni var där.

    Och nu en riktigt dum fråga: utgick han från att ni inte hade försäkring? Är det vanligt att man inte har det? Sorry om jag trampar nån på tårna men jag har verkligen noll koll på sånt här.
    Och fråga 2,ska man spara kvitton och skicka in till försäkringsbolaget eller hur funkar det? Gäller det vuxna också, om man typ går privat till tandläkare? Ja, jag VET att jag borde veta sånt här men det är sååå tråkigt. Hittills har jag bara betalat allt trots att vi har typ alla försäkringar man kan ha bara för att jag inte orkat ta reda på hur det funkar...

  • ms17

    Grattis Mia till nya jobbet! Vilket flyt ni har här i tråden med nya jobb nuförtiden...

    Paris, den här gubben kunde inte heller tänka sig att bo någon annanstans... men jag kan lova dig att det går riktigt bra att bo i den här byn Kul om vår lille Oskar får en till brud att umgås med så småningom 

    iolanthe, jag vet inget om allergier men det låter ju inte riktigt troligt då hon haft det hela våren... hoppas ni får på klart vad det är och att hon snart slipper hostan!

    Här börjar vi ha sluppit förkylningarna nu, skönt... I stället hade dottern jättelös mage nu ikväll så jag hoppas bara inte att vi har magsjuka på kommande nu också

  • tandrollet
    MissG: Var är Vasa barnbutik?!

    lilja76 : vad kul det låter med picnic, jag skulle nog komma bara jag hinner med innan Plutten anländer
    BF 23/6 2008
  • mjauen

    Devania: Du ska dra kortet först (svarta remsan uppåt o inåt) o så tar det ett par sekunder för maskinen att identifiera kortet. Sen kan du trycka på gröna knappen.

    Lija: Picknick låter kul! Vi är med!

    Tandrollet: Vasa barnbutik är på nedre plan i Cm-huset, alltså nedanför Fantoy.

    Vi skulle oxå vilja ha egnahemshus, helst nyckel-i-hand så man får vara med o planera själv. Är ganska kräsen av mig...
    Ett av problemen är VAR man ska bygga. Det hänger ganska mycket på var gubben skulle få fast tjänst. Han har ingen lust att börja pendla tiotals km till o från jobbet varje dag.
    O sen var det ju det där eviga pengaproblemet...

  • annamanna

    mjauen: syrran å hennes sambo ska bygga i bushen...närmare sagt Iskmo.. jag hade inte ens tänkt den tanken
    Fast å andra sidan så flyttade jag 100 km oxå, till ett redan byggt hus

    MissGoldie,
    har du faktiskt hittat nåt som inte är dyrt på Vasa Barnbutik?! Jag höll ju på att dö av deras priser när jag var in dit.. men jättehärliga kläder har dom ju.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9