• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • iolanthe

    Måste bara berätta en annan "läkarhistoria". En bekant var med sin son till Mehiläinen förra veckan, pappan är från Korea så sonen ser mer koreansk än finsk ut. Och det första läkaren frågade är när han har kommit till Finland. Hon fattade ju noll, så läkaren frågade var han är född så hon sa i Åbo . Men samtidigt gick det upp för henne att läkaren bara förutsatte att pojken är adopterad. Nu var ju det inte nåt farligt misstag, men borde dom inte fråga istället.

  • Samaste

    Strutin - nej, inte Hankmo, fast det är fint där också. Men jag är van att bo i stan och vi ska flytta till Brändö. Bor nu i Korsnäståget.

    Sandviksvillan är ju bra!

    Om försäkring... ve och fasa men vi har ingen än! Har lämnat över det på min äkta hälft men ännu har inget hänt. Har ni råd om vem som har bäst försäkring? Än så länge har vi haft tur, inget värre än en öroniflammation. Peppar peppar.

  • Lill Stina

    iolanthe: Låter precis som J:s hosta. kommer å går me lite snuva ibland.

  • iolanthe

    Samaste,

    Har ingen koll på försäkringarna, vi tog vid Veritas då vi har andra försäkringar där också. Men hittills har det nog varit bra, fått ersättning utan problem för de gånger vi varit till Mehiläinen.

    Lill Stina,

    Har ni varit till nån läkare med henne ännu? Du skulle väl ringa i måndags.

  • Strutin

    Samaste: Vila int verk elak!! Vi har lagt ett bud på ett hus där...som ja verkligen sko vill ha!! Men he e ganska langt bakom takana!! Men de göör int nåå för oss!! Vi e vana!

  • Devania

    Samaste: Vi har lokalförsäkring och är riktigt nöjda med dom.. Fast har inte varit med om olyckor/sjukdom på ett tag heller så kan ju inte säga varken bu eller bä egentligen...

  • Devania

    Jag brukar gå på promenad runt sandviksvillan nästan varje kväll, och har faktiskt för mej att nåt har hänt med gräsmattan :/ Har inte tänkt så mycket på det så därför är jag int säker, men jag ska kolla imorgon när jag går där :)

  • iolanthe

    Nu borde jag verkligen gå och sova så jag orkar upp ifall ida tänker vakna tidigt imorgon. Men idag fick vi faktiskt sovmorgon, hon vaknade 7.20, såå härligt att få sova länge. Men det är rätt roligt hur ens uppfattning om att sova länge har ändrats, innan vi hade barn tyckte jag det var pest och pina att stiga upp så tidigt.

    Samtidigt som jag sitter här fördriver jag tiden på charterbolagens sidor och kollar sista minuten. Inte för att vi ska nånstans, så inte fattar jag varför jag sitter och plågar mig själv med sånt. Det gör ju bara att det blir jobbigare att sitta och frysa i sandlådan imorgon. Men hur som helst så slipper två vuxna och 1 barn till Mallorca för 440 euro på fredag. Ifall nu nån vill ut och resa

  • Samaste

    Tack alla för försäkringstipsen!

    Strutin - jasså bud redan - hoppas ni får det då! Lycka till!

    iolanthe - DET var billigt! Vi har de senaste gångerna rest geonom att kolla billigflyg via ebookers och billighotell på hotels.com. Lite jobbigare blir det då ingen buss med guide står och möter en, men oftast blir det mycket billigare. Vi betalade ca 800 euro för hela familjen en vecka med flyg, hotell och eget kök i Spanien i april och det är inte 440, men ganska bra :)

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9