Inlägg från: Gnista |Visa alla inlägg
  • Gnista

    Hur länge kan man lämna en 4 mån valp?

    Det är ju jättebra att din hund trots sin ringa ålder är trygg när den blir lämnad. Och det är mycket bättre att träna som du gjort, dvs lite i taget från dess den är liten. Det är ju då det blir så här bra Men jag tycker två timmar är max att vara hemma själv. På den tiden hinner man göra hyfsat många ärenden. När han är runt året kan du ha utökat till totalt ca 4 timmar någon gång då och då.

  • Gnista

    Glömde, anledningen till att du nog inte ska lämna längre tid att vad du gör nu är att inte riskera bakslag. En enda gång han vaknar och känner sig otrygg kan räcka för att förstöra. Antagligen är han trött och sover därför. Men ju fler timmar som går ju större risk att han vaknar och är utvilad = förstör saker eller blir ängslig.

  • Gnista

    daughterofabitch (hua vilket jobbigt nick ): Du skrev ju typ samma sak tidigare såg jag nu

  • Gnista

    Och nåt som är jättebra är att ha barngrind eller galler mellan några rum (typ kök och vardagsrum), så att hunden ibland får vara ensam på ena sidan medan man själv är på andra. Detta blir ett lättare steg att vara ifrån varandra helt. Och som Birgitta2 säger, börja så fort som möjligt!

  • Gnista

    Birgitta2: Och jag har precis motsatta erfarenheter. Jag har från dag ett när jag fått hem en valp ibland stängt av så inte valpen kan vara precis vid mina fötter. Det blir lite pip i början men funkar klockrent efter ett tag. Det handlar ju verkligen inte om att skärma av i flera timmar utan precis som alla annan ensamhetsträning några minuter i början, när valpen är trött och redan lagt sig för att vila. Jag förstår inte hur du menar att detta är ett straff, men att stänga dörren är helt ok?

  • Gnista

    Marlie87: Men grejen med allt är ju att träna innan man "måste". Så att an vet att det funkar

Svar på tråden Hur länge kan man lämna en 4 mån valp?