Forum Namn - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Stackars barn

  Tor 29 maj 2008 17:23 Läst 11384 gånger Totalt 131 svar
  Visar endast inlägg av GurraC - Visa alla inlägg
  Tor 29 maj 2008 17:23

  Stackars barn som föds idag av föräldrar som ska vara sååååå speciella och hitta på ett eget namn till sin lille teling eller återanvända ett gubbnamn som Nikodemus, Tor eller Nils eller dylikt eller kärringnamn som Astrid, Irma och annat. Stackars barn säger jag som får växa upp med gamla kärringnamn. Vad är det för fel på namn som Anna, Sara, Emma för tjejer och Kalle, Lasse eller Bosse för killar, sånt som folk alltid har hetat?
  Varför denna hysteri att vara så märkvärdig hela tiden.

  Det mest skamlösa är ju alla föräldrar som ger sina barn bögnamn som Sylvester, Klas-Christian, Carsten eller Sören.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-05-29 17:30
  Vad jag menar är att tänker inte dessa föräldrar på att barnet ju kommer att bli mobbat för sitt udda namn i skolan? Föräldrarna är ofta så egoistiskka och ska hitta på något namn som ingen annan har. Men se barnet som en individ som ska ha det här namnet hela livet. Jag menar det kan ju inte vara kul att heta töntnamn som Justus eller Jöns som exempel. De kommer ju att bli utskrattade varje gång någon tilltalar dem. Tänk, snälla, tänk lite innan ni namnger era telingar. Ni som har alldagliga namn som Linda eller Sanna, hur kul tycker ni det hade varit om er mamma hade döpt er till något riktigt udda namn som Lola eller Ing-Britt? Nej jag skulle väl tro det att det inte var så kul...

 • Tor 29 maj 2008 17:34 #4
  TigerLinn skrev 2008-05-29 17:27:19 följande:
  alla har vi olika åsikter.sören är inte enligt mig ett bögnamn som du nämner det som känner fler sören som är hetrosexuella.samma med christian gällande de du skriver om kärringnamn gammla kärring namn... måste jag få fråga har du varit på något äldreboende nyrligen? det finns många många anna, sara och emma. i 80 + åldern... så med andra ord är det gärring namn med.personligen gillar jag liter gammla namn sådant som min farmors generation heter. men der är jag.
  Enligt dig kanske inte Sören är ett bögnamn men enligt den stora massan i övrigt är det, det. Ska barnet då behöva lida för att det får ett bögnamn men för att du inte tycker att det är det? Hur vore det om man tog en lite vidare syn än den bara närmast inskränkta. Vissa namn ger man bara inte till sina barn så är det bara. Sören är ett av dessa.
  Lyssnat på busriningarna i Hassan? Där heter bögarna Sören, Sylvester och Claes-Chrisitan och det är genom det som det har blivit bögnamn. RFSL:s ordförande heter dessutom Sören och är homosexuell, vilket befäster ännu mer att Sören är ett bögnamn. Gå ut på vilken skolgård som helst så får du höra att killarna förknippar namnet Sören som ett bögnamn.
 • Lör 31 maj 2008 19:39 #68
  mollaMalina skrev 2008-05-31 12:58:00 följande:
  Men herregud, namnen som är poppis idag, som du säger Emma Sara och dessa "vanliga" namn kommer vara utdöda sen också. Min brorson heter HARRY och det är ingen som säger nåt. Han är urgullig och passar jättebra i namnet. "förstår inte föräldrarna att barnen kommer bli mobbade?" Då skulle jag snarare se problemet i de andra barnen som mobbar eller deras föräldrar, och att det är där problemet ligger - inte hos ett oskyldigt barns namn. Jag heter DAGMAR för övrigt i andra namn, har inte alltid varit kul, men jag är stolt, min mormor hette så. OM samhället har blivit så illa att man måste tänka sig för vad man döper sitt barn till för att barnet inte ska bli mobbat - då vill jag flytta härifrån.
  Harry. Ha ha ha. Tack för dagens garv! Stackars barn som har samma namn som en gamla gubbar.
 • Mån 2 jun 2008 19:29 #108

  Idag var det en mamma som i tunnelbanan sa till sin son: "Börje, sluta!!!!" Jag började garva högt och säga "Börje..." och sen hängde fler på och garva. Såg ut som om mamman ville sjunka genom golvet över det töntiga gubbnamnet på sin son. Förhoppningsvis har hon lärt sig en läxa om hon skaffar fler barn och ska namnge dessa.

FRÅGA BARNLÄKAREN

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll