Inlägg från: Pyff |Visa alla inlägg
  • Pyff

    Stackars barn

    TS: dina exempel var väl inte så himla genomtänkta (Bosse och Lasse är väl gubbnamn om nåt! ) men i sak håller jag faktiskt med dig............. Gillar inte heller "ovanliga" namn som Nova, Neo, Engla eller Astrid, Sixten och Alvar typ. När vi valde namn till vår son så hade vi personligen på 3 kriterier:
    Ett "normalt" namn som hållt sig genom tiderna och förmodligen kommer fortsätta vara "normalt"
    Ett namn som inte automatiskt blir till ett fult smeknamn (typ Gabriel blir Gabbe och det tyckte vi var fult)
    Ett internationellt namn som går lätt att uttala på engelska (smidigt i dagens samhälle när värden blir mindre och mindre)
    Det blev en Alexander


    Pyff på er!
  • Pyff
    Pansarhamster skrev 2008-05-29 17:59:38 följande:
    Håller till viss del med dig, TS. Även om jag inte helt är på samma linje med de exempel du valt. Lasse och Bosse är ju gubbar i 50-årsåldern. Men moderna namn som Tindra, Nova och Neo tycker jag är ganska fula. De är så hypade att varenda barnvagn man ser har en ful registreringsskyld med dessa namn. Om ett par år kommer varenda skolklass ha 3 Tindror eller 3 Neos.Så de namnen kommer säkert bli 2010-talets Anna, Linda och Emma.Än värre tycker jag dock det är med porr-skådisnamn. Typ Nichole, Amber, Tiffany, Savannah. Jag får rysningar av dessa namn, främst signalerar de lägre samhällsklass men vissa är sååå hämtade från porrfilmerna.Nåja, smaken är som baken! Och tur är väl det. Mina framtida barn kommer iaf heta namn enligt de kriterier som Pyff beskriver. Normala, smeknamnskompatibla och internationella.
    Ååååå vad jag håller med angående det du kallar porr-skådisnamn De är verkligen den värsta sorten!
    Pyff på er!
  • Pyff
    GurraC skrev 2008-06-02 19:29:49 följande:
    Idag var det en mamma som i tunnelbanan sa till sin son: "Börje, sluta!!!!" Jag började garva högt och säga "Börje..." och sen hängde fler på och garva. Såg ut som om mamman ville sjunka genom golvet över det töntiga gubbnamnet på sin son. Förhoppningsvis har hon lärt sig en läxa om hon skaffar fler barn och ska namnge dessa.
    Det är väl rätt uppenbart vid det här laget att TS bara skarvar och hittar på för att provocera, eller hur! För så genom-elak kan ju ingen människa vara!
    Pyff på er!
Svar på tråden Stackars barn