• Babusj­ka
    Äldre 30 May 19:39
    13577 visningar
    131 svar
    131
    13577

    Stackars barn

    Med tanke på att det är på modet så tror jag knappast nån kommer bli mobbad.
    Risken är väl större att bli mobbad om man heter Anna eller Emma när alla andra barn heter Tindra, Xerxes, Åke och Astrid

  • Babusj­ka
    Äldre 31 May 09:03
    #54
    Vinbärssaft skrev 2008-05-31 08:57:24 följande:
    Det kanske inte är jättespännande att heta Anna, men det kan i alla fall aldrig vara skämmigt. Och det passar in överallt. Det senare tycker i alla fall jag är viktigt. Ett mer spännande namn kanske bara passar i en viss miljö, eller i en viss samhällsklass eller yrkesgrupp. Får då flickan av sig själv andra ambitioner, så kommer hon inte att passa in där hon vill vara p.g.a. sitt namn. Och det vore ju dumt.
    Dagens skämt?

    "Jag vill bli läkare! Nej fan, jag heter ju Neo, det kan ju inte en läkare heta.. Fan, får nog bli sopgubbe som farsan istället..."
  • Babusj­ka
    Äldre 31 May 09:12
    #57
    Vinbärssaft skrev 2008-05-31 09:06:30 följande:
    Fast Neo lär bli rätt ensam om sitt namn på KI, är jag rädd. Och risken är att han aldrig kommer dit, för att han inte kommer att få samma uppmuntran av sina lärare som klasskamraten Carl-Adam... De kommer helt enkelt inte att förvänta sig att han ska kunna någonting, eller tro att det är någon idé att lägga resurser på honom. Och då blir det lätt en självuppfyllande profetia.
    Om mina barn inte får samma uppmuntran och pushning av sina lärare pga deras namn så skulle jag personligen vända upp himmel och jord för att få bort en sån inkompetent och fördomsfull människa från sitt arbete.

    Och speciellt med tanke på att framtidens klasser kommer att vara fulla av barn med såna namn...
  • Babusj­ka
    Äldre 31 May 09:18
    #60
    Vinbärssaft skrev 2008-05-31 09:15:01 följande:
    Fast - hur ska du bevisa det? Det kan förresten vara omedvetet till och med för läraren själv. Han skulle kunna svära på att han inte behandlar barnen olika!
    Sånt märks, tro mig.

    Ja, det kan vara omedvetet. Det är jag väldigt väl medveten om, men det gör det inte mer rätt.

    Menar du att istället för att arbeta med sina fördomar så ska folk istället anpassa sig och döpa till mer "passande" namn?
  • Babusj­ka
    Äldre 31 May 13:07
    #66
    Vinbärssaft skrev 2008-05-31 12:21:17 följande:
    Fast poängen är att fördomar kan vara sanna också... Och att vi människor har fått vår storhjärna just för att kunna lägga märke till mönster och lära oss av dem, så att vi vet vad vi har att förvänta oss nästa gång vi stöter på en viss företeelse. Vare sig det är ett getingbo eller en familj vars barn heter Kevin... Jag tror faktiskt inte att det går att uppfostra bort.
    Och även om fördomarna är sanna, ger det oss rätt att behandla varandra illa då?
Svar på tråden Stackars barn