• dio
    Äldre 1 Jun 10:40
    13511 visningar
    131 svar
    131
    13511

    Stackars barn

    Idag har många barn ovanliga namn, så det kommer nog inte alls bli mobbade eftersom det inte kommer finnas 14 flickor vid namn Anna och 14 pojkar vid namn Mikael i samma klass Många barn kommer har annorlunda namn och man slipper kanske heta Anna L, Anna B, Anna T osv. Möjligtvis kommer man få heta Tindra L, Tindra B, Tindra T osv

    Däremot håller jag med dig litegrann att dagens föräldrar går till överdrift i sitt jagande efter "unika" namn. Man får ju tänka efter lite. Det är kanske inte så roligt att som 35 åring heta Postlåda Brevbomb Månstråle eller något annat fyndigt Det kanske inte är så roligt att heta Gandalf, Frodo, Ninja, Lexus, osv som tonåring. Men det är ju helt upp till barnet hur de är som person och vad de tycker om sitt namn. De kan ju lika gärna vara väldigt stolta över sina namn

    Att gamla namn har kommit tillbaka tycker jag är roligt Visst finns det riktigt fula namn i mina öron så som Börje, Leif, Bert, Bodil, Hjördis osv men det är väl fint att dom inte försvinner. Jag skulle hellre heta Bert än Varg tex För Bert är iaf ett namn.

  • dio
    Äldre 1 Jun 12:43
    #77
    Gäspan skrev 2008-06-01 12:09:55 följande:
    Varg är faktiskt ett gammalt fornnordiskt namn - jämför Ulf, Björn, Ravn (Korp), Örn...
    Haha okej, då skullej ag hellre heta Bert och Varg iställlet för Kosmopolitan För det är väl iaf inte ett gammalt fornnordiskt namn?
  • dio
    Äldre 1 Jun 15:09
    #89
    KristenTjej84 skrev 2008-06-01 13:44:31 följande:
    HAHAHAHA:Postlåda Brevbomb Månstråle:)*skrattar* det där lät bara så himla kul dio*rofl*
    varsågod att använda namnet till dina framtida barn (sen om det får det godkänt är ju en annan sak Månstråle får man heta iaf )
  • dio
    Äldre 1 Jun 15:12
    #90

    "Det mest skamlösa är ju alla föräldrar som ger sina barn bögnamn som Sylvester, Klas-Christian, Carsten eller Sören. "

    Du ska nog se att det finns lika många bögar som heter Calle, Olle och Bosse
    Haha vem bestämmer att vissa namn är "bögnamn"? Det handlar ju bara om dina egna fördomar.

  • dio
    Äldre 1 Jun 15:16
    #92

    Sen finns det ju namn som i mina öron låter mer "porriga" än andra. I min fantasi ser jag framför mig karlar med en redig porrmustash, utsvängda brallor, en tight skjorta, öppen naturligtvis med hår på bröstet, guldhalsband och en "stor" frisyr, och där passar både Sylvester, Sören, Greger och Leif in Men självklart vet jag att de flesta (om inte alla) som bär dessa namn inte alls ser ut så Men det är en rolig tanke (iaf för mig )

  • dio
    Äldre 1 Jun 16:01

    Haha min dotter har ett ovanligt namn (dock existerande ) som det är helt omöjligt för barn att uttala har det visat sig Hon får helt väldigt söta och roliga "förkortningar" på detta namn. Det är nästan aldrig någon vuxen som har hört det heller, hon får massa konstiga omskrivningar eller uttal och det är inte ett konstigt namn att uttala. Trots det har jag valt att namnge henne detta eftersom det i mina öron är ett av de vackraste namnen i världen Jag är inte rädd att hon ska bli mobbad, utstött eller förlöjligad och jag hoppas att hon kommer tycka om sitt namn när hon blir större

  • dio
    Äldre 1 Jun 16:31
    Gäspan skrev 2008-06-01 16:06:30 följande:
    dio: Heter hon Siobhan? Det är det enda sånt namn jag känner till...
    Nej det heter hon inte
  • dio
    Äldre 2 Jun 19:34
    GurraC skrev 2008-06-02 19:29:49 följande:
    Idag var det en mamma som i tunnelbanan sa till sin son: "Börje, sluta!!!!" Jag började garva högt och säga "Börje..." och sen hängde fler på och garva. Såg ut som om mamman ville sjunka genom golvet över det töntiga gubbnamnet på sin son. Förhoppningsvis har hon lärt sig en läxa om hon skaffar fler barn och ska namnge dessa.
    det var bland det barnsligaste jag har hört! Hur gammal är du egentligen?
  • dio
    Äldre 4 Jun 20:43
    Pyff skrev 2008-06-04 16:42:49 följande:
    Det är väl rätt uppenbart vid det här laget att TS bara skarvar och hittar på för att provocera, eller hur! För så genom-elak kan ju ingen människa vara!
    Jag hoppas det för annars visar det ju att det inte är barnen vi ska vara rädda för att de mobbar varann, vissa vuxna är riktigt duktiga på det själva. Skrämmande tanke.
Svar på tråden Stackars barn