• Tankgi­rrrl
    Äldre 5 Jun 14:18
    13569 visningar
    131 svar
    131
    13569

    Stackars barn

    Veladis skrev 2008-06-01 19:51:18 följande:
    Leif är ett rävnamn för mig... Liksom att Torsten är ett kattnamn. Mina barn heter Egil och Vilya. Egil efter Egil Skallagrimson och Vilya efter en av de tre alvringarna i Sagan om Ringen och för att hon från början visade sig ha en väldigt stark Vilya. Sen har de andra lite mer "vanliga" namn i andranamn också, om de skulle vilja byta. Men jag hopaps att de inte gör det. Vi har ju gett dem de finaste namen! men det står dem fritt. Folk har sällan problem med att utala namnen. Vilya har blivit Vil-aja nån gång, det är allt. Själv heter jag ett alldeles vanligt Madeleine och blev retad "Madelenis penis" i skolan. Jättekul? Näe? Förutsägbart? Näe, inte det heller...
    Jag gjorde som du så jag tog ett ovanligt namn i första namn och ett vanligt namn i andra namn så min dotter heter Adora Julia så får hon välja när hon blir äldre om hon vill byta eller inte!
    ja jag heter catrin och blev kallad latrin och catrin med kort stubin, barn är påhittiga (och ibland elaka) det är så! de kommer nog på nåt till alla namn bara de får tänka lite!
  • Tankgi­rrrl
    Äldre 5 Jun 14:26
    GurraC skrev 2008-06-02 19:29:49 följande:
    Idag var det en mamma som i tunnelbanan sa till sin son: "Börje, sluta!!!!" Jag började garva högt och säga "Börje..." och sen hängde fler på och garva. Såg ut som om mamman ville sjunka genom golvet över det töntiga gubbnamnet på sin son. Förhoppningsvis har hon lärt sig en läxa om hon skaffar fler barn och ska namnge dessa.
    ja för bosse och lasse är inga gubbnamn alltså? jag tänker på barnen i Bullerbyn, Lasse och Bosse, tänk hur gamla de är idag, och vad är de? jo just det! gubbar!
    och Emma och såna namn är jättefina, men tänk att vara i en lekpark och ropa EMMA!! och tio tjejjer vänder sig om för att se vilken emma de menade och gå igenom dagis och bli kallad, lill- emma eller stor- emma eller EMMA A eller EMMA C.
    och bögnamn? skärp dig!
Svar på tråden Stackars barn