• T x 3

    Äta vid diarré?

    Det beror ju på varför du har diarré. Om du ätit något olämpligt som gjort dig sjuk så är det inte bra att stoppa upp. Är det stress så kan magen säga ifrån och då är det lugn och ro som gäller. Är det magsjuka så är det bara att härda ut det går över och det brukar bli bättre senast på tredje dygnet.

    Mitt tips till dig är att dricka en klunk var 5 minut. Inte för mycket samtidigt för så reagerar magen. När du känner dig att du börjar bli bättre ät inte mycket på en gång. Utan var snäll mot magen och ät lite och oftare istället.

    På två dygn så är det inte näringen som är viktigast utan vätskan. Att ta vätske ersättning är jättebra. Om du är orolig ring rådgivningen. De har större kunskaper än vi andra. Observera att jag inte är någon läkare utan skriver bara vad jag tror. Krya på dig.

  • T x 3

    Jag kom på en till sak hur jag kunde glömma det förstår jag inte. Du kan vara svårt förstoppad också. Kan du vara det? Isåfall rinner lite förbi proppen. Fast isåfalls så vill du inte äta mer en någon tugga och mår illa, har ont i magen och kan ha kräk känslor. Jag har tre förstoppnigsbarn. Det är ju väldigt likt magsjuka iof.

Svar på tråden Äta vid diarré?