Hjärtlig klubbkänsla med Sgt. Pepper's Lonely...
Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bröstcancer eller bara en hård knut?

  Sön 8 jun 2008 21:12 Läst 19074 gånger Totalt 18 svar
  Anonym (oroli­g)
  Visa endast
  Sön 8 jun 2008 21:12

  Klart ni inte vet vilket men häromdan fick jag förmig att känna igenom brösten, gör aldrig det annars . Men i allafall så kände jag en hård liten knut/kula precis ovanför vårtgården. Blev lite nojjig och klämde lite o så och då började det ömma lite, antagligen för att jag pillade men idag när jag kände igen så ömmade det igen.

  visst har man knutor mm i brösten?

  Nu vet jag inte om jag ska kolla uppdet eller om jag ska vänta nån månad och se ifall den blir större. Vet inte ens vart jag ska vända mig ifall jag vill kolla upp det...är det vårdcentralen? Och hur gör de...känner de igenom ens bröst eller är det endast mammografi som gäller?

 • Sön 8 jun 2008 21:14 #1

  Knölar i brösten ska alltid kollas upp av läkare!
  Gå hellre en gång i onödan än att det skulle gå för långt.
  Du kan alltid ringa till vårdcentralen och kolla, antagligen ska du dit.

 • Sön 8 jun 2008 21:16 #2

  Kontakta vårdcentralen för remiss till bröstavdelningen. Alltid bätte att kolla en gång för mkt.


  ¸.?°´¯) Älskade underbara Familj (¯`°?.¸
 • MaddeM­amman
  Visa endast
  Sön 8 jun 2008 21:21 #3

  jag hittade också en knöl, ringde till vc och fick komma samma dag, remiss för kontroll och en tid 2dagar efter... snabba puckar med andra ord
  det var en körtel som blev svullen i samband med äl/mens, inget konstigt


  Tandkräm på min spegel.
 • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 8 jun 2008 21:26 #4

  Hur gick kontrollen till?

  Va skönt att det var en körtel som hade svullnat.


  MaddeMamman skrev 2008-06-08 21:21:47 följande:
  jag hittade också en knöl, ringde till vc och fick komma samma dag, remiss för kontroll och en tid 2dagar efter... snabba puckar med andra orddet var en körtel som blev svullen i samband med äl/mens, inget konstigt
 • MaddeM­amman
  Visa endast
  Sön 8 jun 2008 21:29 #5

  stack med en nål o tog ett prov. jag gillar inte sprutor men det är bara att bita ihop, när man tänker på vad det kan vara o vad det kan leda till så kändes det inte så farligt...jag blundadeCool


  Tandkräm på min spegel.
 • Sön 8 jun 2008 21:32 #6

  Jag hade också en svullen körtel i bröstet, fast den fanns där hela tiden och inte bara vid äl/mens. Ringde vårdcentalen och fick komma samma dag. De var också jättesnabba med att skicka remiss ner till lasarettet och fick komma snabbt som attan. De gjorde mammografi och tog prover från bröstet.
  Tycker att du ska kolla upp det även i vilket fall som helst, det är ju skönt att veta att det inte är något.

 • Sön 8 jun 2008 21:35 #7

  Min undersökning gick till precis som MaddeMamman. Tyckte inte alls att det gjorde ont, men jag är inte heller rädd för nålar. Mammografin var mer obehaglig tycker jag. En som drar och sliter i ens bröst och trycker ihop det platt som en pannkaka, hihi.

 • Sön 8 jun 2008 21:46 #8

  Jag hade med en knöl i bröstet. Det ömmade och gjorde lite ont hela tiden så jag gick till vårdcentralen o fick en tid nån dag efter hos en specialist. Hon sa att det bara var en cysta. Många har bröst med cystor o de svullnar upp o försvinner då o då. Inget farligt. Så nu när jag känner så där vet jag att detinte är farligt. (Behövde inte ens ta den där biopsisprutan som någon pratat om tidigare)
  Jag tycker att du ska kolla upp det. Det är MKT skönare att veta än att gå hemma o oroa sig!

 • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 13 jun 2008 12:08 #9

  Ja jag får nog göra det. Promlemet är att jag har inlägg och sticker man in en nål så går de ju sönder.

 • knäppi­sen
  Visa endast
  Fre 13 jun 2008 14:20 #10

  Du är inte den enda med inlägg som gör punktion. De kan använda sig av Ultraljud när de gör punktionen och då ser de var de ska sticka någonstans för att inte ha sönder inlägget.

 • Anonym (cysta­?)
  Visa endast
  Fre 13 jun 2008 15:10 #11

  Efter mammografi och biopsi så opererade jag bort en knuta (ca 1x1 cm) för några år sedan som satt vid vårtgården. Det var ingen cancer, enligt proverna hade jag någon sjukdom i bindväven som orsakade knutorna.
  Idag har jag varit på nytt läkarbesök för en knöl i samma bröst men mycket större. Doktorn trodde det var en cysta (inte cancer) men remiss är skriven för vidare utredning. Alla knölar måste utredas, i de flesta fall är de godartade vad jag förstår men man vet ju aldrig, så beställ tid för undersökning!!

 • MaddeM­amman
  Visa endast
  Ons 18 jun 2008 21:27 #12

  hur gick det med knutan?


  Tandkräm på min spegel.
 • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 23 jun 2008 21:14 #13

  Maddemamman:

  Jag har faktiskt inte vågat ringa till vc ännu...inbillar mig att det bara är en cysta som kommer att försvinna.
  Men igår när jag låg på rygg så kändes den jättetydligt, inte större utan hårdare, eller så är det för att jag har kännt på den ett tag o vet vart den finns...tänkte ringa till vc imorgon är dumt att vänta ifall det skulle vara allvarligt.

 • Mån 23 jun 2008 22:05 #14

  Du MÅSTE ringa, det första du gör imorgon. vänta inte mer nu
  Anonym (orolig) skrev 2008-06-23 21:14:53 följande:


  Maddemamman:Jag har faktiskt inte vågat ringa till vc ännu...inbillar mig att det bara är en cysta som kommer att försvinna.Men igår när jag låg på rygg så kändes den jättetydligt, inte större utan hårdare, eller så är det för att jag har kännt på den ett tag o vet vart den finns...tänkte ringa till vc imorgon är dumt att vänta ifall det skulle vara allvarligt.
 • MaddeM­amman
  Visa endast
  Mån 23 jun 2008 22:46 #15
  Anonym (orolig) skrev 2008-06-23 21:14:53 följande:
  Maddemamman:Jag har faktiskt inte vågat ringa till vc ännu...inbillar mig att det bara är en cysta som kommer att försvinna.Men igår när jag låg på rygg så kändes den jättetydligt, inte större utan hårdare, eller så är det för att jag har kännt på den ett tag o vet vart den finns...tänkte ringa till vc imorgon är dumt att vänta ifall det skulle vara allvarligt.
  Ring, varför oroa sig...eller kanske tom låta det gå för långt om det är något allvarligt!!
  Tandkräm på min spegel.
 • Mån 23 jun 2008 22:53 #16

  Ring till vårdcentralen! Jag har haft flera knölar i brösten och då fått tid på vårdcentralen, har alltid fått komma dagen efter jag ringt. Läkaren brukar känna på knölen och sedan skriva remiss för mammografi. Efter mammografin brukar dom göra ultraljud och känna igenom brösten och armhålorna ordentligt, på mej har dom också gjort en sk punktion (gör ont men går väldigt fort) och jag har fått svaret på det provet efter en vecka ungefär.

  Brösten är ju normalt knöliga och de flesta knölar är ofarliga körtlar eller fettknölar. Men det är absolut bäst att kolla för säkerhets skull! Jag tycker du ska ringa vårdcentralen imorgon och få knölen kollad så slipper du oroa dej sen. Ta för vana att känna igenom brösten en gång i månaden sen, gärna några dagar efter mensen har slutat. Då vet du hur dom känns och kan fortare upptäcka knölar som inte varit där förut.

  Hoppas allt går bra!

 • Tis 24 jun 2008 09:57 #17

  En barnmorska sa till mig att vanliga bröstknutor - mjölkkörtlar ömmar medan en cysta/tumör etc inte gör det, den är dessutom hård o rörlig.

 • Mån 30 jun 2008 18:39 #18

  Hur har det gått ts?

Svara i tråden: Bröstcancer eller bara en hård knut?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll