• llama
    Äldre 15 Jun 21:33
    8791 visningar
    88 svar
    88
    8791

    Vad för vanor för barn är det i de länder ni bor i??

    Själv bor jag i spanien och ser olikheter med sverige på många plan, så jag är bara lite nyfiken hur det är där ni bor!

  • Svar på tråden Vad för vanor för barn är det i de länder ni bor i??
  • llama
    Äldre 15 Jun 22:29
    #1

    Jag borde kanske berätta hur det är här i spanien´.

    Här börjar man tex ge frukpuré vid 4 mån.
    Grönsakspureer vid 6 mån.

    Mammaledigt har man 4 mån och pappaledigt 2 veckor.

    småbarn brukar lägga sig vi 9 tiden.

    Folk är generellt väldigt barnvänliga här, både vuxna och barn går fram och småpratar med bebisar och barn som de inter känner.

    Vad kan jag tänka på mer.....

    Socker är inget som man undviker här direkt. Mamma skickar vällig och gört hemmifrån för även dessa produkter har socker.

  • llama
    Äldre 17 Jun 20:41
    #5

    Jag har kommit på lite mer egenheter om spanien, tex att här är det många som tror att man inte ska ha blommor i sovrummet för att DE TAR SYRET FRÅN LUFTEN I RUMMET!!
    Ni kan ju tänka er komentarerna om blommorna vi fick när sonen föddes och vi hade några i sovrummet där även vår son sov!

  • llama
    Äldre 18 Jun 21:11
    #23

    oj, oj, oj.
    När jag var gravid (spanien) så gjorde jag som en vanlig svensk och undvek ostar, charketurier osv, vilket också¨inebar jamon serano också och det förstod inte mina svärföräldrar. De tror nämligen att det är det mest nyttiga man kan äta så det blev mycket tjat om maten....

    Har undviker man inte någon speciell mat eller dryck...
    Det värsta var när jag var på preparto kurs (typ innan förlossningskurs) så såg vi en infofilm där de sa att man skulle begränsa sig till en gin och tonic om dagen!!!!

  • llama
    Äldre 29 Jun 22:00
    #61

    Vad kul att det är så många som har skrivit! Det skuller vara kul om det finns det fler föräldrar i andra länder som kan skriva hur det är hos er!

  • llama
    Äldre 3 Jul 23:24
    #69

    Zazou: Kul att höra från en utlänning en sverige!
    Jag tror kanske att när man får barn utomlands, var det än är så är det "normala" från det land man kommer ifrån!

    Men jag måste ändå säga att när jag berättar om att vi i sverige har 1 års föräldrarledighet så tycker de här i spanien att det låter helt underbart, och här rekomenderar läkarna att barnet inte börjar dagis föränn de är 2 år gammalt, för de har hunnit få starkare imunförsvar.
    Här har vi somsagt 16 veckor mammaledigt, det första året barnet är på dagis är det normalt att de bara är där 25% av tiden resten är de sjuka! Här har en förälder rätt att vara hemma 10 dagar under ett år för ett sjukt barn.....

    De som jag saknar när jag kommer hem till sverige är att främlingar inte pratar med barnen, och att om man ses med kompisar så leker de flesta mest med sina egna barn, inte med andras!

Svar på tråden Vad för vanor för barn är det i de länder ni bor i??