• UWO BaraJag

    För tidigt födda tvillingar..

    Mina föddes inte förrän i v.32 så de var ju rätt stora när de kom. Men visst var det chockartat och krångligt med barn hemma och allt.

    Det har gått bra ändå. Riktigt som med de fullgågna barnen har det ju inte varit förståss. Det blir ju mer sjukhuskontakter oftast när man har prematurer. Men förutom det så tycker jag att det har gått bra. Vi låg inne tills de var i princip fullgågna då lillkillen hade lite svårt att syresätta sig.

    Det är ju så olika hur man reagerar på att få prematurt. Men våga fråga personalen om allt! Våga ta plats och vara mamma och våga be om hjälp från närstående är mitt tips såhär första tiden.
    Ofta känns det ju lite som att personalen "äger" ens barn på något vis, men de är ju "bara" anställda för att sköta dem medicinskt.

    Massor av Grattis!!! Tvillingmamma.. inte dåligt!


    Så sätter du dig på ett cafe nånstans och bjuder dig själv på te... (Thåström)
  • UWO BaraJag
    FruHeo skrev 2008-07-15 09:55:16 följande:
    Hej Jag vet inte hur det är med fullgånga barn, men jag skulle tro att vi har sprunigt på en rad extra kontroller på både bvc, neo, barn och så. . JAg har alltid trott att tvillingar som är prematurer ska ligga efter i utvecklingen. JAg vet inte det jag, mina tjejer har på många bitar legat före de barn som är födda ungefär då de var beräknade.
    massor av grattiskramar
    Mina har "legat efter". Inte om man räknat korrigerad ålder, men i faktisk ålder och jämfört med då jämnåriga.
    Så jag har hört både och, att de kan ligga efter och de kan komma ikapp. Så man ska nog vara beredd på både och.



    ...och så länge de mår bra och så spelar det ju ingen roll!
    Så sätter du dig på ett cafe nånstans och bjuder dig själv på te... (Thåström)
Svar på tråden För tidigt födda tvillingar..