• Gemelas

    För tidigt födda tvillingar..

    Grattis till era tvillingar!!

    Jag har tjejer på 21 mån som föddes i v 29+1 efter vattenavgång ett knappt dygn tidigare. De är oxå födda via snitt (akut) och mådde efter omständigheterna bra. De hade cpap första dygnet och låg i kuvös någon vecka och hade navelkatetrar o massa andra sladdar och slangar så man knappt vågade hålla dem i början.
    Minns att jag tyckte den första tiden på neo var svårast, innan man lärde sig ta hand om dem själva och ffa var det såå jobbigt när jag skrevs ut från bb och fick åka hem UTAN bebisarna och sova på natten. Både jag och sambon grät massor de första kvällarna när vi kom hem till en tom lägenhet.
    Men tiden går fort och rätt som det var hade 6 veckor gått och tjejerna lärde sig amma och gick upp hyffsat i vikt så de fick komma hem när de var 35 fulla veckor.

    Nu är de stora (eller nja, långa o smala ) och är helt ikapp utvecklingsmässigt och är hur goa som helst. De ska bli storasystrar när som helst och det är inte utan att minns neotiden med både glädje och sorg nu när man är gravid igen..

    Du får gärna höra av dig om du har några frågor eller så.

    Lycka till med de små!

    Kramar

Svar på tråden För tidigt födda tvillingar..