• Sensi

    Flicknamnet Liv, fint namn eller ett kort ord?

    Vad tycker ni om att döpa sin dotter till Liv?

    Jag har det som förslag men jag får minst sagt blandade reaktioner på det. Många vill till och med påstå att det inte är ett namn utan ett ord och att barnet kommer bli retat för ett sånt namn. En annan sak jag fått höra är att man inte kan ropa Liv utan att folk kommer döpa om till "Livan, Livisen, Livolina" och jag förstår inte detta riktigt. Själv skulle jag inte döpa om en "Max" till "Maxen" men det kanske händer med folk som har namn på 3 bokstäver? Korta namn utan A på slutet går inte att ropa?

    Vad tycker ni? Är Liv ett fint tjejnamn som man kan heta eller ligger det något i alla som har åsikter?
    Jag vill ju så klart inte döpa min dotter till något som hon får lida för eftersom alla andra döper sina barn till "Emma", "Ida", "Nova", "Tuva" och "Ebba" och det mest naturliga är att ha ett mjukt namn med A på slutet.

    Jag älskar namnet Liv men är osäker på om jag ska välja detta om de reaktionerna jag nu möter är något hon kommer stöta på i framtiden.

    Alla åsikter är välkomna, både hiss och diss..

  • Svar på tråden Flicknamnet Liv, fint namn eller ett kort ord?
  • santanas

    Känner till flera stycken som heter Liv och i Norge är det ett vanligt namn. Har aldrig hört att någon blivit retad eller så för sitt namn. Det är ett vackert namn. Och kort.

  • Valkyriah

    Tycker Liv är jättevackert,vill dock påpeka att det inte är genom dopet man får sitt namn

    Livia är också fint.


    Att slåss för fred är som att knulla för att bli oskuld!
  • MaijaO

    jag älskar namnet Liv. Och du kommer aldrig hitta ett namn som ingen har åsikter om, jag har fått höra otaliga kommentarer om mina barns namn. Man får helt enkelt inte lyssna på vad folk säger utan välja ett namn som man själv gillar. Och mobbing har inget med namn att göra, det kan man lixom inte förebygga. När folk lär känna ditt barn så kommer de automatiskt börja tycka om namnet det bär. Som min mormor säger "Namnet gör inte dig, du gör namnet."

  • LAA

    Fint namn, tycker jag! Det går utmärkt att ropa "Lii-iiv, kom in och ääät".

    Jag tycker ärligt talat att du ska strunta i vad folk säger. Det finns inte ett enda namn som ALLA kommer att gilla, eller hur?

  • Fru annmi

    Liv är mycket riktigt vanligt i Norge
    Tycker dé é rätt sött! Men skulle inte valt det personligen,fast...Sådana namn finns det ju gott om

  • Mayla

    Det är ju ett jättefint namn, tror inte du stöter på ngn problem med det .

  • Goliz

    Tycker det är ett jättefint namn.
    Smeknamn kan folk få för sig att kalla alla barn, oavsett vad dom har för namn. Som min son tex som heter Sam, han blir ibland av släktingar kallad för Sammen. Men jag bryr mig inte om det.

  • spöke

    Liv är fint. Lite kort kanske, men om du känner att det är rätt så tycker jag att du ska välja namnet. Det är ju trots allt du som kommer ropa på henne mest... Liiiiv, kom in och äääääät!

  • Indillia

    Jag kände en Liv. Tror inte hon kallades för något annat än det.
    Tycker det är ett jättefint namn
    Sen är väl det väl viktigare vad ni själva tycker och inte släkt och vänner.

  • Scraptroll

    Liv är ett väldigt fint namn.
    Tänk på att det är många namn som (genom tiderna) från början varit en sak lr ett ord Liv, Max, Sten, Tuva,  Elvis(El vis), helga, Dag

Svar på tråden Flicknamnet Liv, fint namn eller ett kort ord?