• meic
    Äldre 16 Jul 09:59
    465703 visningar
    2147 svar
    2147
    465703

    För alla som vill flytta till USA

    Hejsan... ja jag vill gärna flytta till usa.
    Mitt problem är att jag är halvamerikan med en mamma som är amerikansk medborgare boendes i sverige och den enda info jag har kunnat komma över via ambassaden är att det är MINST åtta års väntetid och att handlingarna måste lämnas in i USA.

    Vet ni några "lättare" vägar att gå så tipsa gärna, dock inte äktenskap. Tror inte min man skulle uppskatta det

  • meic
    Äldre 16 Jul 10:13
    #6
    Emsebamse skrev 2008-07-16 10:04:52 följande:
    Har du amerikanskt medborgarskap?
    nix
    Hjartesjalen skrev 2008-07-16 10:08:55 följande:
    Vilken anledning till flytt har du uppgett pa ambassaden o varfor skulle det ta minst 8 ar??
    Jag har resten av släkten där så det är ju den största anledningen för mig att jag vill flytta.
    Detta angav jag till tjejen på ambassaden, och även att jag kunde garantera anställning etc (men då är det ju massa andra regler som skulle komma in på det)
  • meic
    Äldre 16 Jul 10:18
    #8
    Emsebamse skrev 2008-07-16 10:17:09 följande:
    Men din mamma är väl amerikansk medborgare? Sa du det till tjejen på ambassaden?
    Ja, men eftersom jag är myndig så var det tydligen väldigt låg prioritet på det och därför är väntetiden så lång på det, och det var inte ens säkert att de skulle godkänna det då de tar fler ur andra kategorier (alltså minderåriga). Skittrist
  • meic
    Äldre 16 Jul 11:20
    #10
    Emsebamse skrev 2008-07-16 10:22:22 följande:
    Vad synd.
    mm jättetrist så kommer ni på tips så hör gärna av er!
  • meic
    Äldre 16 Jul 17:28
    #12
    LAMadde skrev 2008-07-16 17:25:35 följande:
    Om ens föräldrar inte registrerar en innan man fyller 18 så har man inte rätt till sitt medborgarskap. Är samma sak när man får barn här, om ja inte reg. Abbie innan hon fyllt 18 så är hon inte laglig 'svensk' och har ingen rätt att flytta till sverige utan visum. Om man är under 20 har man rätt att ta del av sina föräldrars amerikanska visum, om dom tex. vinner ett genom lotteriet. Är man över 20 så måste man fixa på eget sätt. Meic: Dina släktingar här kanske kan sponsra dig lr din man. Har nån tex. eget företag där nån av er kan jobba? Måste säkert bevisas att ni verkligen 'behövs' på företaget, att ni har nån 'skill' som behövs inom yrket. Men kanske en idee som kan fungera.
    Ja de har två olika företag, bla en inredningskedja, och jag utbildar mig till inredare nu de kommande två åren på universitet här, så jag hoppas både kunna åka över och ha praktik där och sen kanske kunna få jobb. Känns som om det är lättare om man har adekvat utb. och sen även språket och släktskapet, så det är det närmaste jag hoppas på!
  • meic
    Äldre 19 Aug 09:40
    #27

    Hej tjejer!

    Vi har planerat att fira nyår i usa, och står i valet och kvalet hur vi ska lägga upp resan så tips mottages tacksamt!

    Vi kommer att vara i Las Vegas ca 5 dagar över själva nyåret och sen totalt ca 3 v i usa. Vi kommer att ha hyrbil och ställena vi "måste" till är Los Angeles (som ju är lätt att lösa) och San Francisco. Vi har tagit highway 1 innan, och det är ju vackert så det är ju alltid ett alternativ, men rekommenderar ni någon annan rutt?
    Vi funderar även på en avstickare till Mexico, är det lönt den tiden på året? Hur är vädret? I vegas har jag förstått att det är kallt. Funderar också på att byta mexico mot ett par dagar i Miami?

    Många funderingar här... hoppas ni har några bra tips!

  • meic
    Äldre 2 Sep 18:52
    #30

    Hej,
    ja vi hade tänkt i så fall köra till mexico och flyga till miami, usch det är så svårt att välja hur man ska göra!

    Hur är temperaturen i vegas ungefär så års då? Jag trodde det var vinterjacka som gällde Vi var sist i september och då låg det kring 30 så det var ju jätteskönt!
    Redwoods har vi besökt, men vi missade grand canyon sist, så det ska vi göra denna gången. Hur lång tid behöver man till det, handlar det om timmar eller om dagar?

    Och så en annan sak, jag vet att det finns den stora mallen som ligger på gränsen mellan CA och Nevada, minns inte vad orten kallades men det var precis utanför Vegas och det låg två typ resorts som hette Whiskey Petes och nått annat. Ni får gärna tipsa om liknande outlet ställen som jag kan "råka" navigera oss förbi när vi är ute och kör...

    Tack för hjälpen!

Svar på tråden För alla som vill flytta till USA