• LAMadde

    För alla som vill flytta till USA

    Här i tråden får ni svar på frågor ang flytt till USA av oss som redan bor här. Har ni frågor om visum, jobb, boende.etc. Fråga på. Kom ihåg att fråga i DENNA TRÅD och inte i USA-tråden!

    Kram fr. oss i USA tråden (www.familjeliv.se/Forum-11-239/m33304874.html)

    Om hur vi i USA tråden hamnade i USA:
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28583842.html
    och
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m31651078.html

    Användbara länkar:

    Amerikanska ambassaden i Sthlm
    stockholm.usembassy.gov/

    USCIS
    www.uscis.gov/portal/site/uscis

    Green Card lottery
    www.dvlottery.state.gov/

  • Svar på tråden För alla som vill flytta till USA
  • star67

    Hej igen! Har en fråga ! Vi har planer att flyta till Usa till San digo eller Arizona då där vi har släkt. Jag håller på att plugga nu här i Sverige och undrar vilka brancher har man mest chans att få jobb där!? Jag funderar på tandskörteska , förskolärare, jag har också intresse för bagare. Vad tror ni? En förskolärare utbildare i Sverige kan jobba i Usa utan problem?

  • star67
    Tow2Mater skrev 2016-08-13 19:16:55 följande:

    Vilket visum ska ni åka på, eller är du/ni amerikanska medborgare?


    Du menar mig? I så fall lottary???? Eller om släkten kan hjälpa oss på något sätt ! Eller att öppna eget. Släkten är också flytningar, men eftersom min bror arbetade med amerikaner i irak så de har fixat visum för honom. Och han kan hjälpa mina syskon också men de bor i Irak! Så inte säkert att det går och fixa till oss också eftersom vi bor i Sverige, och det är trygg att bo i Sverige.
  • nilu05

    Hej
    Till slut så fick vi tid för vår intervju, mer än ett år efter vi fick veta att vi vunnit..
    så nu är allt klart och vi åker till USA på semester i sommar, och planerar att flytta dit inom ett år.

    Dagen började med att vi ställde oss i fel kö utanför ambassaden, efter ca 30min 
    så jag att det fanns en annan skylt längre fram för immigrant-visa, och det stod ingen alls där så vi kom in fort.
    Min fru hade tyvärr med sig en laptop, och det var inte bra. Man får inte ta med sig något in, och det finns ingen förvaring förutom små fack för mobiler

    Väl inne så gick vi direkt till lucka 7 och lämnade in alla papper tjänstemannen frågade efter. Vi fick svara på div frågor och sen sitta ned och vänta. Efter ca 2h så blev det dags för själva intervjun,  som vi var hade varit lite nervösa inför. Den var inte alls vad vi trodde, vi trodde att man skulle få sitta i ett rum och svara på massa frågor, det var i praktiken samma frågor som den första tjänstemannen redan hade frågat, förutom att vi fick svära på att vi talade sanning. De tog våra pass och fingeravtryck och sa att allt var klart

    Vi var väl förberedda och hade alla papper de ville ha, men om man hade glömt nåt går det bra att skicka in dem efteråt

    Innan allt detta trodde jag att Green card lottery bara var scam och att det var helt omöjligt att vinna, men så är det inte. Både jag och min fru vann, men i denna ansökan var jag primary applicant eftersom min fru är född i ett annat land

  • Citcarson

    Jag har alltid varit o är facinerad av ett liv i Alaska!Hur skall man göra för att få möjlighet att flytta ut i denna underbara vildmark???

  • Karro98

    Hej!

    Jag vill flytta till USA, helst LA eller New York , men då utbildningen där är för dyr för att jag ska kunna ha råd med den undrar jag om det är möjligt att först studera i Sverige och sedan flytta o jobba i USA om utbildningen matchar deras krav. Går det?

  • star67

    Hej Undrar på vilket sätt kan man nu flytta till USA? vilka allternative finns det? hur går det med invandring till USA? söker man här i från eller måste släkten söka till oss därifrån? vill gärna veta vilka väggar som finns!!

  • Hejvadetgår

    Hej, min sambo har gått vidare i lotteriet och nu måste vi samla in dokument osv för att få komma på intervju. Min fråga är hur fungerar detta för mig? Vi är som sagt inte gifta och vi har ett barn och ett till på G. Kommer jag kunna få ett green card eller måste vi gifta oss före intervjun?

  • TillFlorida

    Själv fick jag mitt green card genom giftermål med en Amerikanska, så jag har ingen egen erfarenhet av detta. Gå med i Facebookgruppen "Svenskar i USA". Där finns det flera som flyttat med hjälp av lotteriet.

    Lite snabb efterforskning får mig att tro att det enklaste är om ni gifter er innan ni skickar in pappren (DS260). 

Svar på tråden För alla som vill flytta till USA