Inlägg från: AnnaGBG |Visa alla inlägg
  • AnnaGBG

    Någon som har lite koll på olika fasadfärger?

    Vi håller just på att måla om vårt hus. Eller skrapa snarare. Vi skrapar ner till trärent ( inte helt enkelt på gammalt hus som är påmålat 75 ggr utan ordentligt underarbete )

    Jag har ju hittat Folksams test på fasadfärger men jag vet ej hur tillförlitligt det är? Det sågas ju av diverse personer och företag.

    Vi hade tänkt att använda Demidekk men med grundfärg osv går detta på ca 25 000. Vi fick sedan ett jättebra pris på en färg som heter Scala, så vad jag undrar är om någon vet något om denna färg.

    Jag har Googlat som en galning men det är ju bara sidor från försäljarna som kommer upp och det känns ju inte direkt opartiskt. I Folksams test var denna färg inte med och något annat test har jag inte hittat. Råd & Rön, Vi i Villa osv hänsvisar allihop bara till detta test.

    Tacksam för lite info...

  • Svar på tråden Någon som har lite koll på olika fasadfärger?
  • AnnaGBG
    Hejapappa skrev 2008-07-18 10:55:01 följande:
    Aldrig hört talas om Scala. Jag har använt Demidekk, den är väl bra, men säkert är andra högkvalitetsfärger lika bra. Däremot skulle jag nog dra mig för att använda en utpräglad lågprisfärg till ett så viktigt projekt som att måla huset.Men varför skrapar du ner till trärent? Skall du byta från oljefärg till latex, eller omvänt? Om inte räcker det ju med att skrapa bort det som är löst.
    Nej, vi skall inte byta färgtyp men på ena fasaden ( väster ) så finns det 4-5 lager med färg, den sitter som berget på vissa ställen och flagnar bort helt på andra så det blir fruktansvärt ojämt om vi bara tar det lösa.

    Jag betalar gärna mer för en bra färg därför undrar jag om Scala, då priset är med rabatt då en vi känner har ett hemligt förhållande med ägaren till färgbutiken ( man får ju utnyttja sina vänner liksom ). Jag vet ju alltså inget alls om utefärger och ville därför höra om det faktiskt ÄR ett lågprismärke för i så fall väljer vi Demidekk som vi tänkt från början trots att det kommer att kosta oss ca 13-15000 mer än Scala.
    mirakelasta skrev 2008-07-17 21:08:53 följande:
    Alcros fasadfärg skulle man ha i Göteborg enligt testet. Jag provmålade mina källarfönster för två år sedan med Nordsjö, Beckers och Alcros färg för att bilda mig ngn egen uppfattning innan vi målar fasaden. Nordsjö flagar redan och är så blekt (röd)att det ser ut som vi inte målat på 30 år. De andra två ser fina ut fortfarande.
    Vilken typ av färg var det? Alltså olja eller någon alkydtyp?
  • AnnaGBG
    AnnaGBG skrev 2008-07-18 21:33:55 följande:
    www.colorex.se/page___240.aspxHär hittade jag en länk. Tydligen heter tillverkaren Colorex, har ni hört talas om DET förut då? Färgen i länken - Oden - var den vi fått så bra pris på.
    Den var ju med på Folksams lista över godkända färger...vad man nu än skall säga om det där testet.

    ( Tur att jag har FL så jag kan sitta och skicka meddelanden till mig själv )
  • AnnaGBG
    Flaxa1 skrev 2008-07-19 20:23:25 följande:
    Intressant tråd! Undrar oxå över det här med färg, ska måla ett hus nästa år.
    Då kan du fråga mig hur denna färg har klarat sig, för vi har bestämt oss för den. Vi litar på Folksam.
  • AnnaGBG
    Hejapappa skrev 2008-08-05 11:58:20 följande:
    Det måste vara ett väldigt stort hus ni har? När jag målade mitt (enplans, 130kvm) med Demidekk så har jag för mig det gick åt färg för ca 7 tusen. Det verkar som Demidekk till ditt hus kostar över 20 tusen? Väldans stor hus, eller väldans dyr färghandel?
    Nej huset är inte så himla stort. Det är ca 200 kvm fasad ( Vi målar endast tre sidor nu, för vi skall bygga ut på en sida. Ja, lite fel ordning - vi vet men fasaden hade inte klarat en vinter till och vi visste inte om bygget skulle hinna starta nu i sommar ). Så med grundfärg ( Jotuns Visir ) och färg så blev det inte skitbilligt
  • AnnaGBG

    Herregud vad det låter galet med "mina" priser, ja!? Jag har fått prisuppgift från Flugger, Becker och Alcro och inget av dem skulle gå på under 15 000?

Svar på tråden Någon som har lite koll på olika fasadfärger?