Inlägg från: Anonym (mie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mie)

    Svamp i munnen???

    Har du möjligtvis använt tandkrämen från OralB? det är vanligt att det fjällar i kinder o insida av läpparna om man använder den, en del reagerar lite underligt på ingredienser i just den tandkrämen. Det är i så fall inget farligt tillstånd, det upphör ganska direkt när du slutar med den tandkrämen. Starka munsköljvätskor som Listerine kan göra att man blir lite lustig i munnen också, att de bränner osv. Fundera på om du börjat med någonting nytt i samband med att besvären uppkom. Har man under en period ätit mängder av knäckebröd så kan man bli lite fjällig i kinderna då smulorna kan ha skavt medan man tuggat runt på knäckebrödet.

    Jag tycker inte det låter som svamp, svamp i munhålan får man oftast om immunförsvaret är kraftigt nedsatt eller om man har någon riskfaktor såsom muntorrhet samt har sin tandprotes dygnet runt utan att låta gommen "lufta" och sköljas rent med hjälp av saliv och tungans rörelser mot gommen såsom sker med automatik ifall man inte bär tandproteser. Svamp gör ont, tungspets och gom kan vara rodnande och svida hemskt, kan även utöver det ha vita avskrapbara beläggningar på tungryggen (vita beläggningar på tungan behöver dock inte betyda att man har svamp ifall man inte har rodnad o sveda också, det kan helt enkelt bara vara vita beläggningar och ingenting annat än just det).

    Hur som helst. vichyvatten fungerar inte mot svamp, däremot kan det vara aningen förebyggande mot svamp ifall man har en tendens att få det. Men det finns läkemedel mot svamp i munhålan. Jag tycker dock du ska tala med en tandläkare som är expert på sjukdomar och tillstånd i munhålan ifall besvären kvarstår även efter att du bytt tandkräm och slutat med Listerine eller dragit ner lite på knäckebrödsätandet etc.

Svar på tråden Svamp i munnen???