• Anonym
    Äldre 11 Aug 16:29
    1595 visningar
    4 svar
    4
    1595

    Betablockerare

    En kort och enkel fråga: Finns det någon här som ätit betablockerare mot "scenskräck" och hur tycker ni att det hjälpt er?

    Jag är mycket social och har inga problem till vardags men lider av presentationsfobi. Trots detta önskar jag inget hellre än att kunna läsa på universitetet. Tror ni att det finns en rimlig chans att få prata med ens lärare om detta inför kurs-starten? Vet ni om jag bör kontakta VC eller psyk ang. betablockerare?

    Snälla, önksar peppning!

  • Svar på tråden Betablockerare
  • Anonym
    Äldre 11 Aug 17:56
    #1

    Hej. Använder betablockerare ibland och de fungerar mycket bra. Inderal.
    För mig tar de bort hjärtklappning, darrande händer och alla störande negativa tankar. Det verkar som om det är ganska lätt att få ett recept. En kompis fick det utskrivet av en magspecialist i samband med besök för just magen. Han bara bad om det, förklarade situationen och det var inga problem. Är mycket vanligt i mitt yrke och jag har aldrig hört om någon som inte fått det.

    Man kan nog bli psykiskt beroende av dem så försök utan ibland..
    Lycka till med studierna.

  • Anonym
    Äldre 12 Aug 09:39
    #2

    Jag tar dem inför anställningsintervjuer mm. Funkar helt underbart! Man blir cool som bara den.

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 12 Aug 10:49
    #3

    Tusen tack för era svar!

    Till anonym 1: Du skriver att det är "mycket vanligt i ditt yrke", får jag vara fräck och fråga vad du jobbar med (utan att röja din ID såklart!)? Ska nog ta tjuren vid hornen och maila VC då!

    Anonym 2: Oh, vad underbart! Ja, det är väl bara att acceptera att vissa av oss har nerverna på utsidan och det är verkligen inte till vår fördel ibland. Och när det finns så bra hjälp så varför inte! Har hört att betablockerare är både effektivare och "snällare" än typ sobril för såna här situationer.

    Tusen tack igen! Ni ger mig hopp om att hjälp finnes!

  • Anonym
    Äldre 12 Aug 16:44
    #4

    Hej. Jag jobbar som musiker. Det är rätt vanligt att ta betablockerare när man provspelar (vår "anställningsintervju") det är i alla vid de tillfällena jag har tagit. Finns de som tar när det blir riktigt utsatt i jobbet också, lätt att tro att man inte klarar sig utan till slut..

Svar på tråden Betablockerare