• mica05
    Äldre 19 Aug 13:53
    1829 visningar
    17 svar
    17
    1829

    Sömnsvårigheter.....

    Tja vi sover i samma säng allihopa. Vi har köpt till en säng så totalt har vi 265 cm att bre ut oss på. Twinsen är 15 månader nu och vi sover bra ihop. Storebror brukar komma invandrande också och det finns plats till det med.
    Dels så sover våra barn bra ihop med oss. Och dels så tycker jag det är mycket vilsammare att kunna ligga bredvid i sängen halvvaken och vyssja om en bebis som vaknat. Vi brukar ha en pipmugg med vatten som de kan få sutta på. Det brukar också hjälpa.
    Om någon av bebisarna blir för höljudd, oftast sker det vid femtiden, så har vi storebrors säng som är en riktig säng i rummet intill som vi går över till med den vakna bebisen. Och så får man försöka somna om där istället.

    Storebror som också sov med oss alltid fick egen säng strax innan han fyllde två och det gick jättebra. Vi ska väl göra samma med twinsen sen när de är i samma ålder.

  • mica05
    Äldre 20 Aug 10:22
    #10

    Tussens mamma skrev 2008-08-19 22:47:29 följande:


    vad händer om de får komma över till er säng? kan de somna om där? mina är 7 månader och får somna om hos oss (och amma) om de vaknar på natten och det gör de alltid. kanske kommer vi också få problem senare men just nu funkar detta för oss. både barnen och jag somnar om bra jämte varandra. nattamningen borde jag säkert sluta med. men ja....... en annan dag. vi har en stooooooor säng, 2,7 meter bred...så även storasyrran får plats när hon kommer in. vill nån berätta vad "kuren" går ut på?
    Jag nattammade våra fram till de var ett år ungefär. Det gick ganska enkelt att sluta och de var stora nog att sova bra då.

    Sova hela natten är Anna Wahlgrens metod att få bebisar att sova själva utan att störa föräldrarna. Dels ger den råd kring hur man gör inför att barnen ska sova och sen ger den råd kring hur man gör när bebisarna vaknar på natten. De ska sova i egen säng, helst i eget rum, man ska aldrig ta upp dem när de vaknar utan ha en somna-ramsa och i början vagga så att de somnar om. På några nätter ska man då kunna lära bebisarna att somna om själva utan ens närvaro.

    (Själv är jag ärligt talat skeptisk till metoder. Jag tycker att de ger en för ensidig bild på hur man kan få en bra nattsömn. Och det är verkligen inte alltid så enkelt att få dem att fungera som metoderna vill ge sken av. SHN är väl bättre än 5 minuters metoden iochförsig. )
Svar på tråden Sömnsvårigheter.....