Inlägg från: tvillingmamma70 |Visa alla inlägg
  • tvillingmamma70

    Sömnsvårigheter.....

    Vi har kört samma sömnmetod som Lisafisan då vi hade samma problem som er. De sover nätterna igenom numera. Har förtträngt hur det var innan. Hua!

  • tvillingmamma70

    "Kuren" är en sömnmetod som heter "Sova hela natten metoden". Det är Anna Wahlgren som skapat den. Boken finns på hennes hemsida att beställa för 200 kr.

    Vi var lika desperata som ni när jag körde den och det var verkligen sista utvägen.

    metoden går ut på att man lär barnet/barnen att själva klara av att somna om när de vaknar om nätterna. Man använder sig av hjälpmedel (verktyg som AW skriver) som tillrättaläggande, ramsa, buffa mm. Dessa saker hjälper barnet att bli tryggt och ramsan gör till slut att barnet reflexmässigt somnar om. Det blir som en betingad reflex. Låter helflummigt (tyckte i alla fall jag innan jag startade). Men är egentligen inte så konbstigt när man väl lär sig det hela. Kuren kör man under fyra nätter och sedan var det uppföljning de andra dagarna om jag minns rätt...

    Det tog ett halvår och sen satt det. Låter otroligt men det funkar verkligen!! Bara man håller sig till verkltygen och inte fuskar.

    Det finns en del kritik mot metoden då en del tycker den är för "hård" mot barnet. Att man hellre ska ta upp eller inte låta det skrika. Har förstått att det finns "mjukare" sömnmetoder men tvivlar på att de verkligen funkar. Själv tror jag man gör barnet en björntjänst då man lär det att "skriker du så kommer mamma el pappa och tar upp dig"... Fast femminuters som BVC rekomenderar är värre tycker jag...

    Lycka till!

  • tvillingmamma70

    Det tog inte ett halvår tills det satt. Barnet/barnen brukar klara av att sova själva vid kurens slut, dvs efter två veckor. Men själva betingningen på ramsan satt ordentligt efter ett halvår. Tror det var femte natten så sov mina tjejer markant bättre .

Svar på tråden Sömnsvårigheter.....