• Sara K

    Ni som har körkort endast för automat - har ni ångrat ert beslut?-

    Jag har inget körkort, har börjat 2 ggr men tappar lusten tyvärr . Nu har jag 2 barn och känner att nu måste jag nog. Är ganska rädd för att köra (blir ju värre med åren..) och tycker det är mycket att tänka på. Just dragläget var det som jag tyckte var värst, fick lite panik i sånna lägen, och jag tyckte växlingen var ett jobbigt moment. (Tog 10 lektioner för 4 år sen) Min syster som haft körkort i ca 25 år säger att hon idag skulle ta ett automatkort, hon kan ändå inte köra manuell längre . Vi har automat och kommer nog aldrig skaffa annat. Enligt körskolorna kan man halvera kostnaden för körkort gnom att ta automat, och jag behöver förmodligen ganska många lektioner skulle jag tro. Och en anledning till att jag inte sätter fart nu är just kostnaden, vill inte behöva ta lån för körkortet.
    Sen finns det många som tycker att "nej, du kommer ångra dig! Du kan ju aldrig låna en bil och bla bla".
    Så.. ni som har automatkort: ÄR det dumt? Har ni ångrat er? Och var det lättare att ta kortet m automat?

  • Svar på tråden Ni som har körkort endast för automat - har ni ångrat ert beslut?-
  • kokoskärlek med bubblor

    Jag har körkort för enbart automat.
    Kuggade när jag först försökte med manuell och sedan lade jag det på hyllan ett tag. Sedan kände jag inför en resa att jag behövde skaffa körkort snabbt. Hade nästan bara övningskört med automat då mina föräldrar bara hade sådana bilar och det blev smidigast så.
    Har aldrig ångrat mig hittills. Har ingen egen bil men köper jag så är det ju bara att köpa en automatväxlad. Jag lånar mina föräldrars bilar ibland, men de har ju som sagt bara automatväxlade.

  • Sara K

    kokoskärlek med bubblor skrev 2008-08-27 16:17:18 följande:


    Jag har körkort för enbart automat.Kuggade när jag först försökte med manuell och sedan lade jag det på hyllan ett tag. Sedan kände jag inför en resa att jag behövde skaffa körkort snabbt. Hade nästan bara övningskört med automat då mina föräldrar bara hade sådana bilar och det blev smidigast så.Har aldrig ångrat mig hittills. Har ingen egen bil men köper jag så är det ju bara att köpa en automatväxlad. Jag lånar mina föräldrars bilar ibland, men de har ju som sagt bara automatväxlade.
    Så det gick lättare att ta kortet för automat då?
    Själva uppkörningen - var dom "hårdare" när man kör upp med automat?
    Jag tror jag borde klara mig på automatkort: vi har automat, mina systrar har automat, min systerdotter. Inte min mamma dock.
  • kimsi

    Jag hade aldrig klarar mig med ett körkort för endast automat av den enkla anledningen att jag kör mycket i jobbet och då har vi jobbets bilar och de är manuella.

    Har du tagit det i beräkning att du kanske någon gång får ett jobb där det kan ingå att köra bil?

  • Egogirl

    Kommer ihåg när jag skulle ta mitt körkort och jag blev sur på mig själv för de gick inget bra ibörjan.. Då sa jag till min körskole lärare att jag ville ha automat körkort istället..
    Då frågade han mig.. -Vad har du för handikapp då? haha


    Yeesss beejjbi..
  • kokoskärlek med bubblor

    Sara K skrev 2008-08-27 16:23:32 följande:


    kokoskärlek med bubblor skrev 2008-08-27 16:17:18 följande:Så det gick lättare att ta kortet för automat då? Själva uppkörningen - var dom "hårdare" när man kör upp med automat? Jag tror jag borde klara mig på automatkort: vi har automat, mina systrar har automat, min systerdotter. Inte min mamma dock.
    Jag körde upp privat i en stad jag aldrig varit i förr..så nej jag upplevde det inte som hårdare Jag hade ju dessutom kört så mycket med automat så jag kände att det var jag säker på. Trafikreglerna är ju dock desamma
    Först tänkte jag - "bra nu har jag automatkörkort, jag kan ju ta "vanligt" en annan gång"..men det är 4-5 år sedan nu och jag har aldrig tänkt tanken..
  • Indiansommar

    Kan du inte be körskolan att få börja träna i en automatbil, och sedan när du känner att du behärskar och köra få övergå till en manuell bil?

  • kokoskärlek med bubblor
    Egogirl skrev 2008-08-27 16:29:39 följande:
    Kommer ihåg när jag skulle ta mitt körkort och jag blev sur på mig själv för de gick inget bra ibörjan.. Då sa jag till min körskole lärare att jag ville ha automat körkort istället..Då frågade han mig.. -Vad har du för handikapp då? haha
    Ja, det var ju kul...
    I mitt fall handlade det bara om att jag ville göra det snabbt och hade kört mycket automat så det kändes smidigt för stunden. Och som sagt - inget jag ångrat.
  • älskarlivet81

    Jag tog mitt körkort på 4 månader, tyckte jag var snabbt.. Och det var för manuell bil..

    kokoskärlek med bubblor skrev 2008-08-27 16:33:44 följande:


    Ja, det var ju kul...I mitt fall handlade det bara om att jag ville göra det snabbt och hade kört mycket automat så det kändes smidigt för stunden. Och som sagt - inget jag ångrat.
  • kokoskärlek med bubblor
    älskarlivet81 skrev 2008-08-27 16:35:15 följande:
    Jag tog mitt körkort på 4 månader, tyckte jag var snabbt.. Och det var för manuell bil..kokoskärlek med bubblor skrev 2008-08-27 16:33:44 följande:
    Javisst, men jag beställde en resa och kände att jag var tvungen att ha körkort inför den. Allt det inom loppet av 2 veckor från det att jag bestämde mig.
  • Sara K
    kimsi skrev 2008-08-27 16:26:29 följande:
    Jag hade aldrig klarar mig med ett körkort för endast automat av den enkla anledningen att jag kör mycket i jobbet och då har vi jobbets bilar och de är manuella.Har du tagit det i beräkning att du kanske någon gång får ett jobb där det kan ingå att köra bil?
    Nej det har jag faktiskt inte tänkt på.. Men jag TROR inte att jag kommer jobba med något där jag behöver bil. Ialla fall inte på väldigt länge. Jobbar inom vården.
    Men det var bra! Det ska jag också tänka på.
Svar på tråden Ni som har körkort endast för automat - har ni ångrat ert beslut?-