• Sara K

    Ni som har körkort endast för automat - har ni ångrat ert beslut?-

    Jag har inget körkort, har börjat 2 ggr men tappar lusten tyvärr . Nu har jag 2 barn och känner att nu måste jag nog. Är ganska rädd för att köra (blir ju värre med åren..) och tycker det är mycket att tänka på. Just dragläget var det som jag tyckte var värst, fick lite panik i sånna lägen, och jag tyckte växlingen var ett jobbigt moment. (Tog 10 lektioner för 4 år sen) Min syster som haft körkort i ca 25 år säger att hon idag skulle ta ett automatkort, hon kan ändå inte köra manuell längre . Vi har automat och kommer nog aldrig skaffa annat. Enligt körskolorna kan man halvera kostnaden för körkort gnom att ta automat, och jag behöver förmodligen ganska många lektioner skulle jag tro. Och en anledning till att jag inte sätter fart nu är just kostnaden, vill inte behöva ta lån för körkortet.
    Sen finns det många som tycker att "nej, du kommer ångra dig! Du kan ju aldrig låna en bil och bla bla".
    Så.. ni som har automatkort: ÄR det dumt? Har ni ångrat er? Och var det lättare att ta kortet m automat?

  • Svar på tråden Ni som har körkort endast för automat - har ni ångrat ert beslut?-
  • Bebbe2006

    Hoppar bara in i tråden.

    Inte för att var taskig TS, men efter att ha läst din trådstart så känner jag spontant att du kanske skulle skita i att ta körkort? Finns många därute i trafiken som verkligen inte borde sitta bakom ratten, och trafiken är ingen lekplats. Det händr masor av dödsolyckor bara för att viss aär olämpliga som förare. Det du berättar om din inställning till bilkörning låter inte bra.

    Inte för att vara taskig. Det är bara min syn på saken.

  • yuzz

    Ts

    Min tanke är ska du ändå ta körkort så tycker jag att du ska ta manuellt med en gång för att slippa eventuella krångel.
    Så mycket mer kan det väl inte kosta eller?

  • Sara K
    Bebbe2006 skrev 2008-09-10 00:59:39 följande:
    Hoppar bara in i tråden.Inte för att var taskig TS, men efter att ha läst din trådstart så känner jag spontant att du kanske skulle skita i att ta körkort? Finns många därute i trafiken som verkligen inte borde sitta bakom ratten, och trafiken är ingen lekplats. Det händr masor av dödsolyckor bara för att viss aär olämpliga som förare. Det du berättar om din inställning till bilkörning låter inte bra.Inte för att vara taskig. Det är bara min syn på saken.
    Oj! Vad skriver jag i ts som får dig att säga så???!! Finns väl fler än jag som är rädda för att köra bil innan man har vant sig?
    Eller sätter sig folk bara bakom ratten och känner sig dundersäkra på bilkörningen direkt? Det trodde inte jag...
    Jag har som jag skrev tagit 10 lektioner (eller rättare sagt 5 dubbellektioner, dom tog bort enkelektionerna men jag hade då redan köpt ett pkt på 10 lekt samt teorikurs. Enkellektinerna var på 40 min och dom tyckte det var för kort så det blev 5 lekt a´ 80 min) och min lärare tycket det gick bra, men att jag måste få bättre självförtroende. Enligt honom handlar det bara om att öva.
    Att jag skriver att jag fick lite panik i vissa situationer betyder inte att jag gjorde tokiga saker! Men jag kanske är lite för försiktig ibland.
    Det stämmer säkert som han, och många av er säger, att det bara är att öva öva öva! Och eftersom tid är pengar så funderar jag på ett automatkort.
    Jag är dock varken handikappad eller en framtida trafikfara..
    Men jag har blivit räddare med åren, framförallt sen jag fick barn och förstår INTE varför jag inte tog kortet som 18-åring! Det ska jag verkligen pusha mina barn att göra.
  • Bebbe2006

    Sara K skrev 2008-09-10 10:05:10 följande:


    Oj! Vad skriver jag i ts som får dig att säga så???!! Finns väl fler än jag som är rädda för att köra bil innan man har vant sig?Eller sätter sig folk bara bakom ratten och känner sig dundersäkra på bilkörningen direkt? Det trodde inte jag...Jag har som jag skrev tagit 10 lektioner (eller rättare sagt 5 dubbellektioner, dom tog bort enkelektionerna men jag hade då redan köpt ett pkt på 10 lekt samt teorikurs. Enkellektinerna var på 40 min och dom tyckte det var för kort så det blev 5 lekt a´ 80 min) och min lärare tycket det gick bra, men att jag måste få bättre självförtroende. Enligt honom handlar det bara om att öva.Att jag skriver att jag fick lite panik i vissa situationer betyder inte att jag gjorde tokiga saker! Men jag kanske är lite för försiktig ibland.Det stämmer säkert som han, och många av er säger, att det bara är att öva öva öva! Och eftersom tid är pengar så funderar jag på ett automatkort.Jag är dock varken handikappad eller en framtida trafikfara.. Men jag har blivit räddare med åren, framförallt sen jag fick barn och förstår INTE varför jag inte tog kortet som 18-åring! Det ska jag verkligen pusha mina barn att göra.
    Man det är farligt att vara rädd i trafiken. Konstigt att du fortfarande är rädd efter 10 lektioner.

    Vadå handikappad? Man måste väl inte vara handikapapd för att vara olämplig som bilförare? Det har inget med det att göra. Finns ju massor av handikappade personer som kör bil lika bra som någon annan.

    Jag anser däremot att man är högst olämplig som bilförare om man upplever det alltför svårt att ta körkort och om man är rädd. Sedan beror det ju på var man bor. Bor man ute på landsbygden där det inte är så mycket trafik så kanske man kan ha tur, men om man ska åka inne i Stockholm, så lär man ju ändå ha lite is i magen. (Eller om man kör utomlands på vissa ställen)

    Det är bara vad jag tycker. Körkort är ingen rättighet, och vissa personer borde verkligen inte köra bil.

    Vet inte om det gäller dig TS, det var bara den uppfattningen jag fick när jag läste din TS. Hoppas att det går bra för dig hursom.
  • stiletto

    för egen del så ville jag inte ha körkort för endast automat därför att jag visste att jag inte skulle ha råd att köpa egen bil på ett tag och det underlättar mycket att kunna låna andras bilar utan problem. Eller när jag ställt upp som skjuts och fått låna deras bil. Nuförtiden har jag en bil men jag visste med mig att jag inte skulle ha råd att köpa en dyrare historia och det var lättare att hitta en billig bil med manuell växling än automat.

    För nåt år sen när jag var i Grekland och skulle hyra bil fanns det bara manuella bilar då de få som finns med automat är populära. Var ett annat par som inte kunde hyra bil då de inte hade körkort för manuell.

  • Tecken

    Bebbe2006: Det är inte alls konstigt att vara rädd efter tio lektioner. Jag var det, tex Men nu har jag körkort och är inte rädd längre... Det är enkelt att generalisera, men tänk på att alla människor är olika.

  • idisb

    jag förstår dig helt, livrädd för köra bil och ville bara ta för automat men skulle enligt alla behöva hyra någon bil för körskolan inte stod med det o jag vet inte vad. men men nu efter ångest i flera ve och jag ha kört massor börjar ja få koll på växlingen och kan det, dragläget vist kan det men är så nervös när det kommer bilar så kärringstop blir det ibland ändå. tror ja skulle va bättre körare med automat men men nu jag ja lärt mig det men blir nog automat bil ändå sen när körkortet är här. ja tycker med bättre o ha körtkort än inget alls

  • Bebbe2006
    Tecken skrev 2008-09-12 07:59:10 följande:
    Bebbe2006: Det är inte alls konstigt att vara rädd efter tio lektioner. Jag var det, tex Men nu har jag körkort och är inte rädd längre... Det är enkelt att generalisera, men tänk på att alla människor är olika.
    Jag känner ett par stycken som också var rädda länge, men som slutligen fick körkort och kom över sin rädsla. Tyvärr kör dessa personer som krattor. Ofattbart att de fick kortet.

    Det kanske inte gäller dig, men det är nog väldigt vanligt att det är så. Jag hävdar bestämt att vissa personer inte ska ha körkort.

    Men som sagt, jag känner inte er. Fick bara en känsla när jag läste TS, och så skrev jag vad jag tänkte.

    Krama varandra i trafiken!
  • Tecken

    Bebbe2006: Återigen, sluta generalisera! Varför skulle jag vara en sämre bilförare än t ex dig, bara för att jag var rädd de första elva lektioner i Stockholms innerstad? Nej, ditt argument håller faktiskt inte.

    Du kanske kan ha rätt i att vissa personer inte borde ha körkort, men tillhör de en homogen grupp?

  • Lizette

    Bebbe2006
    Jag tror inte det är fel att vara lite rädd i början snarare sunt eftersom man inser det stora ansvaret som ligger i att köra bil. Kanske värre och vara för kaxig.

Svar på tråden Ni som har körkort endast för automat - har ni ångrat ert beslut?-