• sok
    Äldre 29 Aug 11:19
    41008 visningar
    47 svar
    47
    41008

    10 tips att lättare bli gravid

    rosenröda
    jag äter också bara 0.4 mg folsyra/dag och ibland glömmer jag ta tabletterna. man får ju i sig folsyra genom livsmedel också. jag tror det räcker med 0.4... så allvarligt kan det ju inte vara, eller?

  • sok
    Äldre 29 Aug 11:25
    #21

    förresten, jag tycker det var jättebra alla råden som Jenniemartin skrivit! klart det inte är säkert man blir gravid ändå men man nu vet man vad man kan göra för att hjälpa kroppen på vägen elelr vad jag ska säga.

    folsyra - ja det är väl så att det är bra för FOSTRET och inte gör kvinnan mer fertil. däremot är det ju bra om mannen äter folsyra (också), det kan bli bättre simmare då. och det kommer ny forskning hela tiden, så man vet aldrig nog kan folsyra hjälpa en att lättare bli gravid?
    när jag blev gravid hade jag inte ätit ppiller på drygt 4-5 år (på grund av att jag tycker dte är farligt att stoppa i sig hormoner), vi hade INTE försökt få barn, men ändå...att man inte blev gravid liksom...va rju lite konstigt. sen började jag äta B vitaminer för att bli piggare, och sen tänkte vi vi skulle försöka skaffa barn och jag blev gravid på första försöket. jag förstår ju att det måste varit en massa TUR bara, eller meningen, jag vet inte. Men kan verkligen inte folsyran ha någonting med det att göra?
    jag bara undrar...

  • sok
    Äldre 29 Aug 12:20
    #23

    jättebra att du delar med dig ju!
    det där med transfetter har jag inte tänkt på så mkt. klart man vet att det inte är bra, men att det kan påverka då man vill bli gravid visste jag inte!

  • sok
    Äldre 8 Sep 21:12
    #38

    jirry
    enligt vissa studier så kan alkohol i måttliga doser vara bättre än att avstå helt. större chans att bli gravid om man dricker typ ett glas vin ibland. fick jag lära mig här på fl. det var från någon mindre studie på kvinnor som försökte bli gravida, och många fler (mins ej procenten) av de som drack ibland blev gravida än de som aldrig drack ngt...

  • sok
    Äldre 9 Sep 22:26
    #42

    ät folsyra båda två.

  • sok
    Äldre 18 Sep 10:01
    #46

    det beror ju på om du är verkligt överviktig. några kilon gör väl inget? däremot har jag hört att 10 kilos övervikt är lika negativt i "försökafåbarn syfte" som nikotinet...
    jag skulle tro att det var bra att du slutade snusa även om du givk upp några kilo...

Svar på tråden 10 tips att lättare bli gravid