• nika

    bh till tioåring??

    Anonym (?) skrev 2008-09-10 16:26:21 följande:


    Har en bonusdotter på snart 10 år. Hennes mamma köper bh åt henne(.riktig bh.inga toppar) stl 65 aa med stoppning:varför gör man det åt en 10-åring som inte har några bröst?? Det förstår jag inte..har själv en snart 11-årig dotter.
    Nej, jag fattar inte heller vad det ska vara bra för. Bh med stoppning på en 9-åring utan bröst. Låter bara onödigt. Varför? Gett efter för kommersialismens tryck? Men har mamman inte bara okayat det utan förespråkar det finns det inte mycket du kan göra mer än att vända ett blint öga till dumheterna. Hur påverkar detta din 10-åring?
  • nika
    Anonym skrev 2008-09-12 23:42:29 följande:
    Varför inte låta biomamman & pappan bestämma det utan att du lägger dig i?
    Absolut TS. "Lägg dig inte i." Ja, det inkluderar väl i så fall då inköp och tvätt av dessa vadderade behåar också;)

    Eller menar du Anonym att TS ska stå bakom alla (korkade) beslut andra fattar samtidigt som hon involveras i det praktiska runt det utan att ens få ha en åsikt i frågan? Är det det som menas med att inte lägga sig i?
  • nika
    Spartacus skrev 2008-09-13 11:41:15 följande:
    men du kan ju omöjligt veta om hon har ömma svullna bröstkörtlar, dom syns ju liksom inte?
    Och du kan omöjligt veta att hon har;) ;)

    Det KAN ju faktiskt vara frågan om en rent onödig önskan om att bli stor fortare än naturen har sin gång och vadderad behå på en 9-åring utan bröst är då lika patetiskt som lånta pumps och läppstift på barn och något jag tycker man ska försöka förhindra att de använder förutom när de klär ut sig förstås.

    Barndomen är kort och behöver inte kortas ytterligare. Det finns gott om tid att vara vuxen när man är äldre.
  • nika
    Anonym skrev 2008-09-19 17:22:22 följande:
    Är väl ingen som tvingat TS att tvätta?
    Som svar på din fråga: nej, det har inte framkommit att någon tvingar TS att tvätta sin sambos 9-åriga bröstlösa dotters vadderade bhar. TS kanske sköter tvätten även åt sambons dotter, eller så gör hon det inte.

    Men om vi nu utgår från att ingen tvingar TS till något utan att det i så fall sker frivilligt, är det då rätt av mig att anta att du menar att det är ok att ts låter bli att ha något med dessa bhar att göra, eftersom hon inte står bakom användandet av vadderade bhar på bröstlösa 9-åringar, mao inte "lägger sig i" där heller?

    Ställer alltså min ursprungliga fråga till dig igen för att gå till botten med vad du egentligen menar med att låta bli att "lägga sig i".

    Själv tycker jag att det inte är lönt att försöka eftersträva vattentäta skott mellan vad bioföräldrar och bonusföräldrar tillåter/inte tillåter för bonussyskon som bor under samma tak. Allt som beslutas av någon har efterverkningar för övriga. Jag tycker inte man kan prata i termer om vem som ska bestämma och vem som inte ska lägga sig i utan att man ska resonera och komma överens så långt som möjligt.

    Tänk dig det omvända. TS tillåter att hennes dotter dricker coca-cola varje dag till maten medan bonusdotterns mamma inte alls förstår varför det ska vara nödvändigt, och tycker t.o.m att det blir problematiskt de veckor dottern är hos sin pappa då hon får vatten såsom hon får hos sin mamma medan TS dotter får cola till maten.

    Lägger sig biomamman i om hon ifrågasätter? Eller ska hon vänta med att lägga sig i tills dottern kräver cola både hos pappa och mamma? Eller ska hon låta sin dotter dricka hur mycket cola som helst överallt? Eller ska hon dricka cola varannan vecka och ha abstinens den andra? Eller är det här kanske något alla inblandade vuxna ska prata ihop sig om?
Svar på tråden bh till tioåring??