• Anonym (awa)
    Äldre 4 Aug 10:08
    24245 visningar
    87 svar
    87
    24245

    bh till tioåring??

    Anonym (?) skrev 2008-09-10 16:26:21 följande:

    Har en bonusdotter på snart 10 år. Hennes mamma köper bh åt henne(.riktig bh.inga toppar) stl 65 aa med stoppning:varför gör man det åt en 10-åring som inte har några bröst?? Det förstår jag inte..har själv en snart 11-årig dotter.


    Hej TS! Visst är 10 år tidigt för en stoppad bh. Själv hade jag varken bh eller top förrän högstadiet. Men jag har köpt bhs till min tolvåring (65 a) med lätt stoppning i. Hon har haft topar sedan hon var 11 och ville i våras ha bh-modell istället, för att kompisarna har det (både de som börjat få bröst och de som inte börjat få bröst).

    Och bhn ska vara stoppad (inte push-up eller bygel eller så men lätt stoppad/fodrad) för att bröstvårtorna absolut inte ska skymta igenom (det är tydligen fruktansvärt skämmigt). Inte alls för att se sexig ut eller för att få större bröst. Hon har börjat få lite former men inte så att hon BEHÖVER bh direkt.

    Jag säger inte att det är rätt (eller fel) med bh till en 10-åring... men kanske det är så att kompisarna har? Det kan betyda mycket i den åldern! Och visst är det onödigt ur vuxensynpunkt men jag har svårt att se att det skulle vara skadligt så länge flickan själv vill och det inte är något som mamman tvingar på henne.

    Du kan ju ta det som ett tillfälle att prata med din snart 11-åriga dotter och diskutera vad hon tycker och tänker, om hon vill ha bh/topar med eller om hon tycker det är "fånigt" (det tycker min 10-åring att det är). Det är bra att kunna ha en dialog med tjejerna om vad man har på sig och varför tycker jag. Min erfarenhet är att även 10-12-åringar börjar någonstans fundera kring sånt, det kommer inte huxflux när de fyller 13 eller 15.
Svar på tråden bh till tioåring??