• MBert

    Allvädersstövlar istället för vinterkängor???

    Fast då ska man väl satsa på en sko/stöveltork också?
    I ett par allvädersstövlar kan inte fötterna andas och då blir det kondens = blött, och blött kan det ju bli ändå om det faller ner lite snö eller om vattenpölarna är för djupa

  • MBert

    Men nu måste jag fråga hur ni definierar allvädersstövlar.
    Menar ni inte de där gummistövlarna med tjockt foder inuti, som man hade "förr i tiden" (då vi var barn), eller menar ni även stövlar med andasmaterial typ Goretex (det finns ju andra varunamn)?

    För Goretex(m.fl)-kängor och stövlar är ju allvädersstövlar om man menar att man kan ha dem i alla väder, både när det är plusgrader med slaskvattenpölar och när det är flera minusgrader.
    Och menar ni det senare så skriver jag under på att det är det bästa man kan ha under vinterhalvåret, redan från regniga hösten till slaskiga våren.

    I alla sorters gummistövlar är det nog svårt att komma ifrån kondens, om de används ett tag och är varma nog för foten, som gör att stöveln känns fuktig inuti.

    Visst kan man behöva en skotork även till Goretexskor. Snö kan ju som sagt även komma in ovanifrån. Och om inte annat så är de varma och sköna när man tar på sig dem om de fått stå en stund i skotorken...

Svar på tråden Allvädersstövlar istället för vinterkängor???