• JLo
    Äldre 26 Sep 18:05
    28790 visningar
    39 svar
    39
    28790

    Farligt att vaccinera sig med Twinrix vid grav?

    BM avråder från det och det gjorde även Infektionskliniken i min kommun, konstigt att det är olika budskap i olika delar av landet.

    Du kan "vaccinera" dig med gammaglobulin som skyddar ca 3 månader och är ofarligt att ta vid graviditet. Hör med infektionskliniken igen så ska de nog kunna hjälpa dig.

  • JLo
    Äldre 26 Sep 18:33
    #8

    lizzys:
    Det var Havrix du fick, Twinrix är både hepatit a och b.

  • JLo
    Äldre 3 Oct 14:39
    #31

    Smultronblomma:
    Jo, visst är det farligt att få hepatit A (eller B för den delen) men varför ska de envisas att vaccinera när det finns annat att tillgå? Gamaglobulin skyddar utmärkt.
    Inte mot Hepatit B, men denna variant är det ju väldigt, väldigt liten risk att man kan få. Den smittas ju bara via blod, sexuellt o så.

    Pricken:
    Om du ska vara orolig? Förmodligen behöver du inte vara det, men återigen: det rekommenderas inte att bli vaccinerad under en gravidietet då man inte vet hur fostret påverkas. Men det kommer olika besked från olika delar av landet då vissa infektionskliniker gladeligen vaccinerar gravida medan andra avråder det.

    Jag upprepar mig från sid 1: Gamaglobulin skyddar mot hepatit A och kan ges till gravida utan fara för påverkan för fostret.
    Konstigt att inte alla blir erbjudna det?

Svar på tråden Farligt att vaccinera sig med Twinrix vid grav?