• My L

    Farligt att vaccinera sig med Twinrix vid grav?

    Jag har precis pratat med min läkare om det då jag ska ut på praktik (ssk student) och dom i skolan rekomenderar oss att göra det. Men.... min läkare avrådde mig för att göra det! Hon tyckte inte att man skulle utsätta barnet för den risken som det innebär att vacc sig mot hep B utan att man istället skall försöka vara mer försiktig så att man minskar risken för smitta.

  • My L

    Tänkte bara säga att om du äter maten där nere så var noga med att den är nytillverkad. Ät alltså inte tex buffeér, mat som står framme typ plockmat. Risken för smitta via mat ökar ju längre maten stått framme. Hepatit A sprids via maten så det finns mer än magsjuka/matförgiftning som smittar den vägen.

    Ang. sjukförsäkring:
    Min kompis som är gravid i vecka 23 skall åka på semester nu så hon kollade upp detta och hennes försäkring gäller bara till v 25 om man åker utomlands, så kolla upp med din försäkring innan du åker.

    Flygresan:
    Som nån skrev så är det bra att inhandla stödstrumpor. Flygresan är lååång ( har själv varit där tre ggr). Tänk på att försöka röra på fötterna så mycket du kan. Ha lite tågympa Blodcirklulationen i benen kan vara sämre hos gravida och det kan därför uppstå problem när man flyger och sitter stilla så länge.

    Jag vill inte skrämma dig detta är bara tips
    Ha en skön semester!!!!!

Svar på tråden Farligt att vaccinera sig med Twinrix vid grav?