• Anonym (Kaffedraken)

    Farligt att vaccinera sig med Twinrix vid grav?

    Smultronblomma skrev 2008-10-04 14:46:34 följande:
    Svar på #31Jag frågade om Gamaglobulin mot hepatit A. De sa att det var ålderdomligt och att på univeristetssjukhusen har de slutat att vaccinera med det för två år sedan.
    Vilket inte stämmer för alla universitetssjukhus! På infektionskliniken på Linköpings universitetssjukhus får man inte vaccinera sig vare sig med Havrix eller Twinrix när man är gravid! Om man ska åka utomlands rekommenderas man istället att ta gammaglobulin mot Hepatit A eftersom det skyddar i 3 månader och inte påverkar fostret! Är man inte gravid är det naturligtvis en annan sak vad de rekommenderar men det var ju inte det frågan gällde här!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Smultronblomma skrev 2008-10-04 16:06:51 följande:
    Jag berättade att jag var gravid men de sa att det inte var någon fara för gravida att vaccinera sig med havrix. Gammaglobulin hade de inte vaccinerat någon med det sedan 2006. Kanske ändå ändå är vissa kliniker fortfarande använder sig av gammaglobulin? Hittar endast gamla artiklar om gammaglobulin. på nätet heller. ingen nyare än 06?
    Konstigt att de säger annorlunda...till mig sa de som sagt att man inte skulle vaccinera sig med Havrix eller Twinrix när man är gravid....det är ju sjukt att de inte använder sig av samma rekommendationer!! Vad gäller gammaglobulin vet jag inte om det har något annat namn...vet inte heller om de använda på andra än gravida som behöver skydd mot Hepatit A...

    Men som sagt, att de säger olika på olika sjukhus är ju korkat! Jag menar, antingen finns det risker med att ta det vid graviditet eller så finns det inte...man kan ju inte acceptera ett mellanting liksom...
Svar på tråden Farligt att vaccinera sig med Twinrix vid grav?