• Carina67

    Mitokondriella sjukdomar "föräldarar sökes fortsättning" 3

    Hej
    Ser att vår tråd inte längre är aktuell och försöker mig på att starta en ny där vi kan fortsätta att stötta och lyssna på varandra! Jag hoppas att ni hittar hit för jag har haft väldigt stor nytta/glädje av tråden då den under en lång period var mitt enda stöd förutom min familj så klart!
    Sänder samtidigt en kram till er där ute som varje dag kämpar vidare.
    kram carina

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-05 19:55
    Fortsättningstråd

  • Svar på tråden Mitokondriella sjukdomar "föräldarar sökes fortsättning" 3
  • Kråkan7

    Hej alla tappra kämpar!
    Vill dela med med mig av en sida med mycket bra innehåll och många fina filmer om mitosjukdomar och barn och vuxna som lever med sjukdomarna. www.mitoaction.org/overview
    Tänk om det ngt liknande fanns i Sverige...!
    kram till er alla

  • Kråkan7

    puffar lite...
    Hur går det för er alla?
    Var det någon av er som var på kursdagen på Ersta igår?
    Kram

  • Carina67

    Hej

    Jag har efterlyst liknande dagar i Skåne för familjerna här nere. Trots att David inte längre finns med oss så vill jag veta mer om mitokondriella sjukdomar. De skulle undersöka möjligheterna och återkomma. Annars är allt ok med oss, vardagen har gjort sittintåg och vi kämpar på.
    Jag har inte på väldigt länge hört något från perlita och är orolig och tänker mycket på hur hon och hennes familj har det. Är det någon som vet hur hennes son har det?

    Ni andra som var medi tråden, skriv gärna en rad eller två då jag saknar era inlägg!
    kram Carina

  • Kråkan7

    Hej! Kom på att läkarna på kursen i fredags tyckte att det var bra att vaccinera våra barn mot influensan i år...
    Sköt om er!
    Kram

  • Seldonia

    Hej! Jag har presenterat mig och min lilla dotter tidigare, och kikar in till er med jämna mellanrum för att se hur det går för er.

    Vi har varit och träffat K Naess för första gången, och hon var verkligen underbar! Det känns skönt att ha henne med sig i allt det osäkra vi befinner oss i. Och det händer grejer! Ella ska få prova på vitamin Q10 & E, hon ska medicineras för sina höga laktatvärden (eller det är väl koldioxiden de medicinerar?), och vi ska få kontakt med barnhab. Vår lilla vill ju väldigt mycket, men har varken styrka eller balans för att riktigt lyckas.

    Det svåraste som förälder tycker jag är att inte veta, och att tvingas acceptera att jag aldrig kommer att veta om min flicka får fortsätta leva eller inte. Varje gång hon blir dålig, kommer vi att undra om det "bara" är en infektion eller om det är nu det är dags. Fast jag är medveten om att mitt läge är ljusår från att VETA att ens lilla barn inte kommer att klara sig, för hos oss kan vi fortfarande hoppas.

    Kråkan7: Tack för länken, den ska jag kolla på vid tillfälle! Jag saknar verkligen berättelser om människor som LEVER med sjukdomen.

  • Kråkan7

    Hej SofiaSjuNio!
    Vad bra att ni träffat Karin Naess, hon är jättefin som person och har enormt stor kompetens. Hoppas medicineringen fungerar bra på Ella.
    Ja, detta med berättelser ur verkliga livet är verkligen något som många vill ha. Därför vore det så otroligt bra om vi kunde få till en patientförening med en hemsida full med information och berättelser. Det finns så mycket kunskap ute bland de familjer som levt med sina barn i 10, 15 kanske t.o.m 20 år och som borde tas till vara på ngt sätt. Hoppas verkligen att vi ska lyckas få till det på något sätt. Vet att det finns en vilja även hos anhöriga (typ mor-och farföräldrar) att bidra på olika sätt till mer info och en ev förening. Och även läkare har uttryckt tanken att det vore bra med en förening. Så ni som vill och orkar kan väl också skriva ner era berättelser och tankar om hur en förening skulle kunna bistå de enskilda familjerna.
    kram till er alla

  • Carina67

    Haj allesammans

    Kråkan & Sofiasjunio och alla er andra!

    Har funderat mkt på det du sa kråkan att starta upp en förening. Kanske kan vi börjamed att undersöka vilka möjligheter det finns att lägga upp en sida (sponsrad hemsida) Har pratat med Davids läkare i Lund och tyckte att det också behövdes men som läkare finns där ingenm tid att dra igång något sådant. Ska vi börja med att samla in eventuella medlemmar, de som har eller har levt med barn inom den mitokondriella gruppen. Kanske kunde vi kontakta RBU och pröva att få en annnons insatt där vi söker intresserade. Sen förstod jag att du Kråkan har knutit en del kontakter i sthlm under dagen då utbildningen hölls. vad säger ni andra? Kanske ska vi starta en ny tråd igen för att fiska de som vi har "tappat" under vägen. Jag tror att intresset är stort och efterlängtat.
    Kom med tips och ideer om hur vi ska göra.
    kram carina

  • Helena78

    Hej allesammans

    Jag är mamma till Sofia som är snart 7 år. Hon har en mitokondriell sjukdom. Vi fick veta det när hon var 10 månader, men hade misstänkt det sedan hon var 2 månader!
    I min presentation står det en del om Sofia & hennes diagnos...


    En mammas tankar & funderingar... mammahelena.blogspot.com (Ny blogg)
  • Carina67

    Hej Helena

    Kul att du hittade hit, vi är som sagt ett par mammor (pappor också välkommna)som försöker samla in information om mitokondriella sjukdomar. Vi alla har eller har haft barn inom denna grupp. Jag själv har haft en son med en mitokondriell sjukdom (Leighs syndrom) det har du kanske läst om i min blogg. När han fick diagnosen fattade jag absolut ingenting utan det bara snurrade runt en massa ord i huvudet, mitokondrer, cellstationer och andningskedjor.....

    Det har tagit ett par månader att förstå hur invecklat det var, David gick bort redan 3.5 veckor efter ställd diagnos och därför har jag så här i efterhand sökt information och sett att jag inte är ensam om detta hemska som drabbat vår familj. Vi har också konstaterat att där inte finns någon förening som direkt vänder sig till oss utan vi har fått info via andra föreningar som till exempel RBU och andra.

    I dagsläget vet ingen av oss hur vi ska börja med att eventuellt starta upp en förening men alla ideer ör bra och skriv gärna in och kom med förslag på hur vi kan gå till väga. Ingen är proffs men tillsammans kanske vi kan skapa något possitivt och dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter som föräldrar.

    Hoppas att ni har detr bra där ute och skriv snart igen.
    Kram Carina

Svar på tråden Mitokondriella sjukdomar "föräldarar sökes fortsättning" 3