Mansfria festivalen i Göteborg
Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • knöl vid sidan av halsen

  Tis 7 okt 2008 13:08 Läst 54972 gånger Totalt 9 svar
  Anonym (oroli­g)
  Visa endast
  Tis 7 okt 2008 13:08

  Jag upptäckte precis en knöl, (ca 1 cm stor, svårt att avgöra) på höger sida av min hals, långt ner, en bit ovanför nyckelbenet, nästan vid den punkten där axeln börjar. Den känns lite avlång och när jag trycker lätt på den så rör den lite på sig, den ömmar lite när jag tar på den.

  Någon som vet vad detta kan vara?

 • Tis 7 okt 2008 13:12 #1

  Skulle tro att det är en körtel, finns gott om dem i halsregionen! De går att "flytta" på!


  (¯`°?.¸ ღ Alma 03 & Emil 05 ღ ¸.?°´¯) CK -38 kg
 • dotter­moroch­mormor
  Visa endast
  Tis 7 okt 2008 13:13 #2

  Har inte den blekaste aning om vad det kan vara, men min dotter klagade över en liknande knöl igårkväll.....och när jag kände efter kändes det precis så som du beskriver det. Hon klagade över lite nackont och att hon kände sig stel, plus att själva knölen ömmar......

 • Anonym (oroli­g) Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 7 okt 2008 13:18 #3

  Ja, jag tänkte också att det var antagligen var en körtel som svullnat upp pga nån infektion.. Men sen började jag söka på google och då var det bara massa cancer som kom upp, och man är ju något av en hypokondriker... usch.

  Jag antar att jag väntar i ett par dagar och ser om den försvinner eller inte annars får jag väl gå och kola upp den.

 • Anonym (:))
  Visa endast
  Tis 7 okt 2008 13:19 #4

  Hej! Här kommer jag, knölexperten, haha, eller inte. Men jag börjar nästan tro det så många gånger jag besvärat läkarna med mina frågor om mina knölar!

  Jag har tre mindre knölar på nacken. En vid vänstra örat, en vid högra örat, och en vid nackmuskeln i mitten där bak. Jag har sökt mig till vården två gånger tidigare och fått då träffa en sjuksköterska som sagt att jag inte ska oroa mig för detta, efter att hon känt på mig då. Nu sökte jag mig till en specialistläkare senast som klämde och sa att det där är ingenting att oroa sig för, till hundra procent. Hon tyckte det kändes fullt normalt, och så bad hon mig släppa det för en gångs skull så att jag inte blir galen psykiskt. Hehe.

  Sedan har jag också mailat med en specialistläkare för att få svar och även han säger att jag ska sluta oroa mig då det hela låter fullt normalt när jag beskriver det.

  Så nu måste jag ändå släppa det för nu har jag varit i kontakt med sjuksköterskor, och specialistläkare.

  Jag tror du kan vara helt lugn, men för att stilla din oro, boka en tid på vårdcentralen! Jag har läst att man brukar tipsa folk om att söka vård om knölen befinner sig vid nyckelbenet. Så det kan ju vara bra att veta, jag tror inte det är någon fara men stilla din oro genom ett läkarbesök :) (eller tre som jag ;) haha )

 • Anonym (:))
  Visa endast
  Tis 7 okt 2008 13:20 #5

  Förresten, du gör nog rätt i att avvakta om den dykt upp nyligen, för ja, lymfkörtlar kan svullna upp om man är förkyld eller liknande. Så ge det en vecka eller två.

 • Tis 7 okt 2008 13:35 #6

  Arbetar med patienter som har tumörer i öron-näsa-halsregionen. Titt som tätt trillar det in unga människor med metastaser (dottertumörer) på halsen. Ibland har de kommit och gått i samband med förkylning varvid man trott att det varit ofarligt och infektionsrelaterat, men lik förbannat har det ibland visat sig vara cancer. Med min erfarenhet skulle jag aldrig våga gå med en knöl "opåtittad". Men jag är så klart lite "skadad", och de flesta knölar är INTE cancerrelaterade...

 • Anonym (sjuk)
  Visa endast
  Tis 7 okt 2008 14:06 #7

  Jag gick med knölar på nacke och hals i ca 1-år, innan jag sökte läkare. Massa undersökningar gjordes, och mycket riktigt jag har cancer (leukemi).

 • Linnpi­nn
  Visa endast
  Tis 7 okt 2008 14:16 #8

  Jag har en rätt så "platt" knöl på halsen som jag har lite högre upp på halsen än vad du beskriver. Den går att flytta lite på när man rör den. Den gör inte ont, men kan kanske kännas lite öm om man är där och pillar mycket. Jag visade upp den här knölen för läkare för över 15 år sedan och fick konstaterat att det var en svullen körtel. Antagligen hade den svullnat upp i samband med någon förkylning och sedan inte gått tillbaka. Så det behöver absolut inte vara något farligt, men känner du dig orolig så kontakta en läkare så slipper du fundera på det mer. Lycka till!

 • Tis 7 okt 2008 14:22 #9

  Min dotters lymfkörlar sväller upp titt som tätt. Framförallt vid infektioner. Läkaren sa till mig att så länge dom "rör" på sig så är det ingen fara. Det är värre med knölar som sitter fast. Det är typiskt vanliga lymfkörtlar om de är rörliga och sånna har vi i bakhuvudet, i nacken, bakom öronen och på halsen.
  På halsen har vi ju även mandlar som sväller vid tex halsinfektioner.

Svara i tråden: knöl vid sidan av halsen
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll