Inlägg från: Anonym (:)) |Visa alla inlägg
  • Anonym (:))

    knöl vid sidan av halsen

    Hej! Här kommer jag, knölexperten, haha, eller inte. Men jag börjar nästan tro det så många gånger jag besvärat läkarna med mina frågor om mina knölar!

    Jag har tre mindre knölar på nacken. En vid vänstra örat, en vid högra örat, och en vid nackmuskeln i mitten där bak. Jag har sökt mig till vården två gånger tidigare och fått då träffa en sjuksköterska som sagt att jag inte ska oroa mig för detta, efter att hon känt på mig då. Nu sökte jag mig till en specialistläkare senast som klämde och sa att det där är ingenting att oroa sig för, till hundra procent. Hon tyckte det kändes fullt normalt, och så bad hon mig släppa det för en gångs skull så att jag inte blir galen psykiskt. Hehe.

    Sedan har jag också mailat med en specialistläkare för att få svar och även han säger att jag ska sluta oroa mig då det hela låter fullt normalt när jag beskriver det.

    Så nu måste jag ändå släppa det för nu har jag varit i kontakt med sjuksköterskor, och specialistläkare.

    Jag tror du kan vara helt lugn, men för att stilla din oro, boka en tid på vårdcentralen! Jag har läst att man brukar tipsa folk om att söka vård om knölen befinner sig vid nyckelbenet. Så det kan ju vara bra att veta, jag tror inte det är någon fara men stilla din oro genom ett läkarbesök :) (eller tre som jag ;) haha )

  • Anonym (:))

    Förresten, du gör nog rätt i att avvakta om den dykt upp nyligen, för ja, lymfkörtlar kan svullna upp om man är förkyld eller liknande. Så ge det en vecka eller två.

Svar på tråden knöl vid sidan av halsen