• Anonym (hjälp­!)
    Äldre 10 Oct 01:30
    5747 visningar
    235 svar
    235
    5747

    Ingen livsglädje del xx

    Hoppar in här då...

  • Anonym (hjälp­!)
    Äldre 10 Oct 01:33
    #4

    Tack! Har inte känt till dessa trådar innan, men det är alltid skönt med uppmuntring när allt känns svart

  • Anonym (hjälp­!)
    Äldre 10 Oct 01:48
    #9

    Jag skulle faktiskt behöva lite råd. Jag vet att jag behöver söka hjälp för mina depressioner, men jag vågar och orkar inte. Sen vet jag inte om jag har råd heller. Jag vet att det inte är något jag kommer kunna lösa på egen hand, och sambon säger bara att han inte vet hur han kan hjälpa. Nu vet jag inte hur eller vad jag ska göra!

  • Anonym (hjälp­!)
    Äldre 10 Oct 01:57
    #11

    Det är absolut en tröst. Kom på att det är för mycket för att jag ska klara av det själv när jag fick panik och ville sätta en kniv i benet för att slippa gå till jobbet. Sa upp mig nästa dag. Men nu är jag rädd att det blir samma sak på nästa jobb...

  • Anonym (hjälp­!)
    Äldre 10 Oct 02:06
    #15
    HellviHumle skrev 2008-10-10 01:58:57 följande:
    Anonym (hjälp!) skrev 2008-10-10 01:48:33 följande:Det verkar som du har bra insikt i problemet. Och tydligen har du pratat med din sambo också. Kan säga att du kommit en god bit på väg.Hur allvarligt ser du på det? Har du hållit på länge? Ser du nå'n orsak?För det första så tycker jag du ska kontakta vårdcentralen och få prata med en läkare. Försök få en träff med kuratorn där. Om du har en djup depression så kanske du ska försöka få remiss till psykmott.Kostnaden går på frikort när du kommit upp i niohundra kronor. Jag tror att det är samma över hela landet. Kan du prata med din sambo om dina problem? Tala iaf om för honom att det bästa han kan göra är att finnas till. Stötta så gott han kan. Ta hand om det där som du inte orkar av vardagen.
    Jag har inte mått riktigt bra så länge jag kan minnas. Inte på flera år iaf. Självmordstankar som kommer och går... Gjorde ett självtest (MADRS) på nätet för ett par dagar sen, fick 38 poäng.

    Niohundra kronor har jag inte. Har just nu inte ens pengar till att gå till vårdcentralen.
    Jag pratar helst inte för mycket med min sambo, försöker dölja det för honom eftersom han tar åt sig och blir oroligt tills hans mage börjar krångla. Annars är han ett stort stöd för mig, klagar aldrig på om det är något jag inte orkar göra. Men nu känns det som om han börjar tröttna, även om han inte säger det...
  • Anonym (hjälp­!)
    Äldre 10 Oct 02:08
    #16

    Anonym (Overload) skrev 2008-10-10 01:58:57 följande:


    FÖrstår din rädsla.. Har själv väldig ångest så fort jag ska jbba.. Inte blir det bättre av att det är så långt emellan varje jobb-tillfälle..Hinner ju bygga upp hur mycket ångest som helst mellan varven:(
    Precis så är det! hade timanställning och det var det värsta jag har varit med om.
  • Anonym (hjälp­!)
    Äldre 10 Oct 02:28
    #18
    HellviHumle skrev 2008-10-10 02:20:34 följande:
    Anonym (hjälp!) skrev 2008-10-10 02:06:34 följande:Du behöver inte ha niohundra på stört. Du betalar för besöken som vanligt upp till niohundra därefter är det fritt fram till ett år efter första besöket. Försök få ihop pengar till första besöket!Det är svårt att stå utanför och se sin älskling må dåligt utan att kunna göra nå't. Om du då inte pratar med honom så kan det vara så att han känner sig utesluten. I så fall är det inte konstigt om han tröttnar. Orkar du ge honom nå't erkännande för att han ändå ställer upp på dig? Tänk på att det inte är säkert att han håller på att tröttna utan att det kan vara så att det bara är nå't du upplever så. Om du mått dåligt så länge och har/haft självmordstankar så ska du nog försöka få remiss till psyk. Även om du får remiss så kan det ta lång tid att komma dit. Tala om för läkaren att du haft de tankarna.
    Jag ska se om jag kan få ihop pengarna.

    Jag försöker ge honom erkännande för allt han gör mig, men jag vet inte om han förstår hur tacksam jag egentligen är. Lite svårt att veta med honom eftersom han har svårt att öppna sig och berätta hur och vad han tänker.

    Nu ska jag försöka sova, tack för att du tog dig tid att lyssna!
Svar på tråden Ingen livsglädje del xx