• MymlanMy

    Ingen livsglädje del xx

    "Hej töser !

    Någon av er som vet hur man botar smärta vid svanken typ?

    Vet inte vad jag gjort , men det påverkar mitt humör... och jag som precis börjat le och skratta lite mer än vanligt.. nu klarar jag inte av det..

    Och samma visa som alltid.. tar mig inte till läkaren.. rädd för allt han eller hon kan tänkas säga......."

    I akut skede:
    1. Värmedyna och vila.
    2. Undvik att sitta. När du står så försök att spänna magmusklerna och rumpmusklerna så får du rakare hållning vilket ger avlastning för din rygg. Att ta korta promenader vid flera tillfällen per dag är bra då det ökar cirkulationen i ryggen. Alternera med att gå och att vila. Vila ryggliggandes med stor kudde under knäna och underbenen eller liggandes på sidan med böjda ben och en kudde mellan benen och en kudde att vila den övre armen på.
    3. Avlastande övningar för ryggen exempelvis ligga på rygg på golvet och lägga underbenen på en köksstol så att vinkeln mellan rygg och lår blir 90 grader. I denna position slappnar ryggmusklerna av. Lägg händerna på magen och iaktta din andning så att den kommer ända nere från magen. Ligg så minst 15 minuter åt gången, gärna längre.

    I senare skede då smärtan avtagit:
    4. Fysisk aktivitet, promenader, styrketräning, gympa. Arbeta med att stärka bukmuskler och ryggmuskler så du får en "muskelgördel" som ger dig fin hållning och styrka.
    5. Viktminskning vid övervikt.

Svar på tråden Ingen livsglädje del xx