• HellviHumle

    Ingen livsglädje del xx

    I den här tråden kan man skriva av sig när livet känns tungt av olika anledningar. Vi kan utbyta tankar, ge varandra råd och stöttning, krama varann.

    Varmt välkomna, gamla som nya!

    Det här är en fortsättning på de andra trådarna med samma namn. Hoppas inte den trådskaparen (anonym (ledsen)) tar illa upp.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-14 21:31
    Hej allihop. Jag vill bara förklara en sak. De ev tips och råd jag kommer dragandes med bygger bara på min egen erfarenhet av att må dåligt/depressioner (mer än 40 år). Jag har läst en del böcker och gått nästan fyra år i terapi. Det finns alltså mycket som jag inte har en aning om och mina råd ska tas för vad de är dvs råd.

  • Svar på tråden Ingen livsglädje del xx
  • HellviHumle

    jag vill också skrev 2008-10-13 20:27:19 följande:


    Usch, idag känns allt bara jobbigt... Vaknade sent efter att inte ha kunnat sova, kom ut i vardagsrummet och såg massa tallrikar på bordet. Kände att jag bara inte orkade. Sen dess har jag inte gjort någonting. Satt i soffan och slötittade på TV i ett par timmar.Vad ska man göra med sina krossade livsdrömmar? Har kommit fram till att tre av fyra aldrig kommer slå in!
    Jadu, jag tror att de flesta av oss har en mängd krossade drömmar. Jag vet inte riktigt vad man ska göra med dem:
    Slåss för att de ska slå in.
    Ge upp en del och slåss för de andra.
    Byta drömmar.
    Inse att alla aldrig kommer slå in och satsa på de resterande.
    Själv har jag en miljon projekt jag skulle vilja göra men eftersom jag har en väldigt hög igångsättningströskel så kommer inte särskilt många att komma längre än till drömstadiet.
    Kram
  • jag vill också
    HellviHumle skrev 2008-10-13 20:36:41 följande:
    jag vill också skrev 2008-10-13 20:27:19 följande:Jadu, jag tror att de flesta av oss har en mängd krossade drömmar. Jag vet inte riktigt vad man ska göra med dem:Slåss för att de ska slå in.Ge upp en del och slåss för de andra.Byta drömmar.Inse att alla aldrig kommer slå in och satsa på de resterande.Själv har jag en miljon projekt jag skulle vilja göra men eftersom jag har en väldigt hög igångsättningströskel så kommer inte särskilt många att komma längre än till drömstadiet.Kram
    Men detta är verkligen allt jag har drömt om hela mitt liv!

    1: jobba som florist (fick under utbildningen veta att jag inte bör jobba som det pga sjukdom)
    2: flytta hemifrån (den enda som gått i uppfyllelse)
    och de två lite löjligare, men som betyder mycket för mig,
    3: gifta mig innan 25 ( sambon vill vänta 3-5 år till)
    4: skaffa barn innan 25 (sambon och jag är överens om att vi vill vara gifta först)

    Jag kan inte sluta tänka på dessa drömmar...
  • analklåda
    HellviHumle skrev 2008-10-13 20:23:17 följande:
    Det finns en massa skojiga diagnoser att titta på. Jag blev "klassad" som borderline från början. Efter utredning så blev det inte riktigt så. "Fobisk personlighetsstörning med/och atypisk autism"! Efter att ha läst en del så har jag insett att Aspergers syndrom är det som ligger närmast. Mycket som stämmer in på mig, där. Kanske nå't för dig att titta på. Skillnaden mot borderline är i praktiken inte så stor. Du kan titta lite här:www.autismforum.se/gn/opencms/web/AF/Vad_ar_a.../www.autismforum.se/gn/opencms/web/AF/Leva_med...Titta också på "Aspie-kriterierna" längst ner på den sistnämnda sidan.Kram

    det jag hittills läst om just aspergers, stämmer inte riktigt in på mig, även om en del gör det. har även gått på ett par föreläsningar i ämnet, men aldrig känt att det är mig det handlar om. det lutar nog mer åt bl eller adhd. men jag ska läsa, rota och gräva efter mer info.


    jag ska kontakta läkaren igen. snart. jag måste det, också för att få hjälp med sömnen. igen.


    the artist formerly known as KatastrofKatt
  • HellviHumle

    jag vill också skrev 2008-10-13 20:41:02 följande:


    Men detta är verkligen allt jag har drömt om hela mitt liv!1: jobba som florist (fick under utbildningen veta att jag inte bör jobba som det pga sjukdom)2: flytta hemifrån (den enda som gått i uppfyllelse)och de två lite löjligare, men som betyder mycket för mig, 3: gifta mig innan 25 ( sambon vill vänta 3-5 år till)4: skaffa barn innan 25 (sambon och jag är överens om att vi vill vara gifta först)Jag kan inte sluta tänka på dessa drömmar...
    Ettan är ju inte så mycket att göra åt, förstås.
    Tvåan var ju klar.
    Trean och fyran? Varför är just åldern så viktig. Det är ju inte så att han inte vill gifta sig eller skaffa barn. Drömmar är ju just drömmar. Ibland så dyker det upp saker som gör att de inte går i uppfyllelse. T ex en sambo som gör att man måste jämka en del. Sett så här "utifrån" så skulle jag nog vilja säga att du hinner. Det är bättre att veta att man trivs ihop och att man verkligen passar ihop än att rusa iväg för att man har ett årtal att passa. Det ser man tydligt genom att titta omkring i trådarna på FL. Det är många som ska ha barn innan de ens flyttat ihop. Många som är ensamstående med barn yngre än två år och som varit det sen barnet varit några månader. Knappast nå't att stå efter.
    Nu vet jag ju inte hur länge ni varit tillsammans men jag tror inte det är fel att vänta ett tag.
    Kram
  • HellviHumle
    AtroCious skrev 2008-10-13 18:32:13 följande:
    Utredning och utredning...Gick till BUP under högstadiet, och då fokuserade vi på mina självmordstankar.Jag blev gravid, och mådde helt plötsligt mycket bättre. BUP ansåg då att jag inte behövde mer hjälp, så jag var tvungen att sluta där.Under slutet av graviditeten började jag må dåligt igen. Efter min sons födsel uppmanade BVC mig att söka hjälp för mitt mående. Jag fick då kontakt hos en läkare på vuxenpsyk.På första mötet gjorde han ett test, och kom fram till att jag har Borderline. Känner att jag helt klart har borderline, det passar in extremt bra på mig.Nu har jag kontakt med nån kass gubbe som varken är psykolog eller kurator.Jag skar mig för första gången på över ett år i somras. Jag gjorde det endast några gånger dock, så jag ser mig fortfarande "ren" från skärandet.Förut mådde jag alltid dåligt på hösten/vintern. Mådde alltid bra på sommaren.Har kommit i underfund med att det var skolan som gjorde att jag mådde dåligt, och att jag mådde bra på sommarlovet för att jag blev utvilad och så.Nu mår jag dåligt hela tiden, oavsett årstid.Har inte haft nåt möte än om mina mediciner, men snart så... hoppas jag.
    Jag antar att den "kassa gubben" är terapeut. Varför tycker du att han inte fungerar? Om ni absolut inte funkar ihop så se till att byta.
    Har du läst nå't om bortderline?
    Kram
  • Schnooglewookiemush
    HellviHumle skrev 2008-10-13 21:14:35 följande:
    Jag antar att den "kassa gubben" är terapeut. Varför tycker du att han inte fungerar? Om ni absolut inte funkar ihop så se till att byta.Har du läst nå't om bortderline?Kram
    Så som jag förstår det är han sjuksköterska som studerat lite om KBT.
    Har sagt att samtalen med honom inte hjälper, men han tycker inte att jag ska gå till nån annan.

    Ja; har läst väldigt mycket om borderline, när jag fick reda på att jag har det.
  • jag vill också

    Jag har en teori om varför åldern är så viktig. Mina föräldrar var runt 20 när de fick min syster och 22 när de fick mig. Jag vet inte riktigt varför, men jag har alltid varit "stolt" över att ha unga föräldrar och alltid själv velat vara en ung förälder. Alla säger till mig att det inte skadar att vänta ett tag, att jag har massor med år på mig m.m. men det hjälper inte mina tankar.

    Jag vet att det låter som om jag tillverkar mer problem än det egentligen finns i mitt liv för att jag "vill" må dåligt. Det är jag även rädd för att en psykolog eller en kurator skulle säga.

  • HellviHumle
    AtroCious skrev 2008-10-13 21:17:57 följande:
    Så som jag förstår det är han sjuksköterska som studerat lite om KBT.Har sagt att samtalen med honom inte hjälper, men han tycker inte att jag ska gå till nån annan.Ja; har läst väldigt mycket om borderline, när jag fick reda på att jag har det.
    Har du läst "Vilse i speglingar"?
  • HellviHumle

    jag vill också skrev 2008-10-13 21:19:24 följande:


    Jag har en teori om varför åldern är så viktig. Mina föräldrar var runt 20 när de fick min syster och 22 när de fick mig. Jag vet inte riktigt varför, men jag har alltid varit "stolt" över att ha unga föräldrar och alltid själv velat vara en ung förälder. Alla säger till mig att det inte skadar att vänta ett tag, att jag har massor med år på mig m.m. men det hjälper inte mina tankar. Jag vet att det låter som om jag tillverkar mer problem än det egentligen finns i mitt liv för att jag "vill" må dåligt. Det är jag även rädd för att en psykolog eller en kurator skulle säga.
    Nja, det är ju knappast så att du vill må dåligt. Men kanske att du är lite fixerad vid åldern. Det kan nog vara som du säger med anledningen. Har du försökt sätta dig in i hur det skulle vara att få barn vid den höga åldern av 27 t ex?
  • jag vill också
    HellviHumle skrev 2008-10-13 22:21:33 följande:
    jag vill också skrev 2008-10-13 21:19:24 följande:Nja, det är ju knappast så att du vill må dåligt. Men kanske att du är lite fixerad vid åldern. Det kan nog vara som du säger med anledningen. Har du försökt sätta dig in i hur det skulle vara att få barn vid den höga åldern av 27 t ex?
    Jag hart tänkt på hur det skulle vara att få barn vid 27. Och det skulle betyda att min sambo skulle vara 32. jag vet inte varför men nåt gör att bara tanken är jobbig. jag vet att jag är väldigt fixerad vid ålder, men det har jag nog alltid varit.
Svar på tråden Ingen livsglädje del xx